BMW-erfgename Klatten doneert 100 miljoen aan liefdadigheid

Susanne Klatten, erfgename en dochter van de vorig jaar overleden BMW-matriarch Johanna Quandt en de rijkste vrouw van Duitsland, gaat 100 miljoen van haar miljardenvermogen besteden aan sociale projecten.

Dat moet lopen via een nieuwe instelling, Skala, die de normaal zeer teruggetrokken levende Klatten zelf aan de pers heeft voorgesteld.

"Skala moet veel werk doen voor de gemeenschap met weinig bureaucratie," verwoordde de 53-jarige Klatten die een vermogen heeft van naar schatting 18,5 miljard euro. Ze heeft in eerste instantie drie concrete projecten uitgekozen die steun kunnen krijgen. Daaronder is één project voor betere voorlichting over dementia dat 900.000 euro van Skala heeft ontvangen. "Dat kwam als een volledige verrassing. Meestal krijgen we giften van 30, misschien 50 euro, soms geeft een bedrijf 5.000 euro maar zo veel ineens is tot nu toe nooit voorgekomen," zegt een woordvoerster van de Duitse Alzheimer stichting.

Reacties

Het is goed dat ze dit doet en een groot bedrag maar “slechts” 5.4 % van haar vermogen. Ik denk dat de rekensom gemaakt is dat dit bedrag minimaal minder aan belasting betaald hoeft te worden om te voorkomen dat de “klad” 🙂 er in komt.

Geplaatst door: Willem op
BMW-erfgename Klatten doneert 100 miljoen aan liefdadigheid - Automobielmanagement.nl

BMW-erfgename Klatten doneert 100 miljoen aan liefdadigheid

Susanne Klatten, erfgename en dochter van de vorig jaar overleden BMW-matriarch Johanna Quandt en de rijkste vrouw van Duitsland, gaat 100 miljoen van haar miljardenvermogen besteden aan sociale projecten.

Dat moet lopen via een nieuwe instelling, Skala, die de normaal zeer teruggetrokken levende Klatten zelf aan de pers heeft voorgesteld.

"Skala moet veel werk doen voor de gemeenschap met weinig bureaucratie," verwoordde de 53-jarige Klatten die een vermogen heeft van naar schatting 18,5 miljard euro. Ze heeft in eerste instantie drie concrete projecten uitgekozen die steun kunnen krijgen. Daaronder is één project voor betere voorlichting over dementia dat 900.000 euro van Skala heeft ontvangen. "Dat kwam als een volledige verrassing. Meestal krijgen we giften van 30, misschien 50 euro, soms geeft een bedrijf 5.000 euro maar zo veel ineens is tot nu toe nooit voorgekomen," zegt een woordvoerster van de Duitse Alzheimer stichting.

Reacties

Het is goed dat ze dit doet en een groot bedrag maar “slechts” 5.4 % van haar vermogen. Ik denk dat de rekensom gemaakt is dat dit bedrag minimaal minder aan belasting betaald hoeft te worden om te voorkomen dat de “klad” 🙂 er in komt.

Geplaatst door: Willem op