Zelfs de Flying Lady heeft eraan moeten geloven, ze zag er uit alsof ze met pek was overgoten. Ik zie weleens vaker auto’s rijden die zo zijn aangekleed, meestal zijn het Audi’s of BMW’s op leeftijd met geblindeerde ruiten en veel te brede wielen, jongens erin met de petjes achterstevoren op en met leren jacks en tatoeages, kerels bij wie je voor geen prijs instapt. En dat is niet alleen omdat hun aambeeldmuziek zo luid staat dat de deurpanelen ervan vibreren.
 

De baas van Rolls-Royce legde opgetogen de nieuwe stijl uit. "Black Badge is een levenshouding, een aspect van het merk Rolls-Royce dat mensen aanspreekt die ongrijpbaar en uitdagend zijn." Ik wist meteen op wie hij doelde: Howard Hughes, de excentrieke kampioen van de ongrijpbaarheid. Maar is die niet in 1976 gestopt met autorijden? De baas ging verder: ‘Black Badge is voor de risiconemers en verstoorders die de regels overtreden en om conventies lachen."  

Aha, Rolls-Royce richt zich nu dus op de mensen die noodlijdende bedrijven opkopen en mededogenloos saneren en in stukjes van de hand doen, die hun mislukte ondernemingen rücksichtslos failliet laten gaan, die goedkope arbeidskrachten in China en India exploiteren, die heel gewiekst hun miljardenbedrijven vestigen op plekken waar ze zo goed als geen belasting betalen. Wie kun je anders bedoelen met ‘regels overtreden en om conventies lachen’. Theo Maassen? De tambour-maître van de Black Badge luxury liners was nog niet klaar met zijn beschrijving van de wereld der gewetenlozen: "Black Badge is voor rusteloze geesten, mensen die het hard spelen en de wereld veranderen."  

Toen ik weer thuis was en tv keek, wist ik wie de RR-baas in gedachten moet hebben gehad:
mensen van het kaliber van Francis Underwood, de over lijken gaande president uit House of Cards. Die laat zich al in gitzwarte suv’s vervoeren – dus de stap naar een Black Badge Rolls is een heel natuurlijke….  

Een aantal jaren geleden introduceerde Aston Martin een nieuwe lijn accessoires voor bij je
Vanquish of DB9. Eén artikel was een zwart
lederen onderbroek voor mannen. Black Badge van RR is een dwaling van een vergelijkbaar kaliber. De leren slip is bij Aston al lang uit het assortiment. Nu de Wraith Black Badge nog.