Mercedes echt een ‘ouwe lullen’ auto

Je hoort vaak dat Mercedes-Benz eigenlijk maar een ‘ouwe lullen’ auto is en dat lijkt nog waar te zijn ook.

Mercedes echt een ‘ouwe lullen’ auto

Uit een analyse van alle vorig jaar in Duitsland afgesloten verzekeringen blijkt dat de kopers van een Mercedes-B klasse gemiddeld 55,6 jaar oud zijn en daarmee bovenaan de leeftijdsladder prijken. Op de tweede plaats komt ook al een Mercedes, de GLK waarvan de kopers – althans in Duitsland – gemiddeld 55,1 jaar oud is. De derde plaats wordt ingenomen door de Skoda Yeti met 53,2 jaar.

Over het hele modellengamma gezien staat overigens niet Mercedes maar Jaguar aan de top met 48,8 jaar gevolgd door Dacia en opmerkelijk genoeg Porsche. In deze rangorde komt Mercedes pas op de vierde plaats.

Aan de andere kant zijn de jongste autokopers te vinden bij de VW Scirocco die niet verder komt dan een gemiddelde van 37,5 jaar. Ook de Seat Leon en het zustermodel Ibiza scoren nog ruim onder de 40 waardoor Seat als merk ook aanvoerder is op de lijst van jongere kopers. Andere merken die hier goed scoren zijn BMW, Alfa Romeo en VW.

Reacties

Het lijkt mij dat mensen van genoemde leeftijd, welke met een celerio, panda of een picanto rijden de echte “lullen” zijn.pw4n

Geplaatst door: kees vos op
Mercedes echt een ‘ouwe lullen’ auto - Automobielmanagement.nl

Mercedes echt een ‘ouwe lullen’ auto

Je hoort vaak dat Mercedes-Benz eigenlijk maar een ‘ouwe lullen’ auto is en dat lijkt nog waar te zijn ook.

Mercedes echt een ‘ouwe lullen’ auto

Uit een analyse van alle vorig jaar in Duitsland afgesloten verzekeringen blijkt dat de kopers van een Mercedes-B klasse gemiddeld 55,6 jaar oud zijn en daarmee bovenaan de leeftijdsladder prijken. Op de tweede plaats komt ook al een Mercedes, de GLK waarvan de kopers – althans in Duitsland – gemiddeld 55,1 jaar oud is. De derde plaats wordt ingenomen door de Skoda Yeti met 53,2 jaar.

Over het hele modellengamma gezien staat overigens niet Mercedes maar Jaguar aan de top met 48,8 jaar gevolgd door Dacia en opmerkelijk genoeg Porsche. In deze rangorde komt Mercedes pas op de vierde plaats.

Aan de andere kant zijn de jongste autokopers te vinden bij de VW Scirocco die niet verder komt dan een gemiddelde van 37,5 jaar. Ook de Seat Leon en het zustermodel Ibiza scoren nog ruim onder de 40 waardoor Seat als merk ook aanvoerder is op de lijst van jongere kopers. Andere merken die hier goed scoren zijn BMW, Alfa Romeo en VW.

Reacties

Het lijkt mij dat mensen van genoemde leeftijd, welke met een celerio, panda of een picanto rijden de echte “lullen” zijn.pw4n

Geplaatst door: kees vos op