BBC probeert Top Gear nog te redden

De BBC gaat de ‘nieuwe’ Top Gear helemaal omgooien in een poging de na het vertrek van Clarkson/Hammond/May kwakkelende autoshow alsnog te redden.

BBC probeert Top Gear nog te redden

Gedacht wordt over een langere autorit door een beroemdheid, een paar jongere presentatoren en andere wijzigingen. De beroemde Christmas-specials met lange reizen naar verre bestemmingen worden geschrapt.

Het net afgelopen seizoen van Top Gear met de Britse radiohost Chris Evans en Friends-acteur Matt LeBlanc als voornaamste presentatoren, is op een flop uitgelopen. De laatste aflevering trok nog maar 1,9 miljoen kijkers terwijl Top Gear in de oude formule makkelijk op het tienvoudige daarvan kwam. De omstreden Evans, die bekend staat als een schreeuwlelijk, is na afloop van de serie zelf opgestapt.
De BBC is er alles aan gelegen om Top Gear weer op de rails te krijgen omdat het, mede door de internationale populariteit, een belangrijke inkomstenbron was. De Britse omroeporganisatie zoekt nu een nieuwe producer ‘die onder grote druk toch zijn eigen emoties moet beheersen.’ Een nieuwe serie zou al in het voorjaar op tv moeten zijn omdat dan meer mensen kijken dan in de zomermaanden.

Reacties

Met het vertrek van Evans is een groot probleem weg, hij is inderdaad een schreeuwerd. Met Le Blanc, Harris en Reid als basis moeten ze verder kunnen. Sabine en Jordan hooguit een enkele keer bij iets wat bij hen past.

Geplaatst door: Ivan Kok op
BBC probeert Top Gear nog te redden - Automobielmanagement.nl

BBC probeert Top Gear nog te redden

De BBC gaat de ‘nieuwe’ Top Gear helemaal omgooien in een poging de na het vertrek van Clarkson/Hammond/May kwakkelende autoshow alsnog te redden.

BBC probeert Top Gear nog te redden

Gedacht wordt over een langere autorit door een beroemdheid, een paar jongere presentatoren en andere wijzigingen. De beroemde Christmas-specials met lange reizen naar verre bestemmingen worden geschrapt.

Het net afgelopen seizoen van Top Gear met de Britse radiohost Chris Evans en Friends-acteur Matt LeBlanc als voornaamste presentatoren, is op een flop uitgelopen. De laatste aflevering trok nog maar 1,9 miljoen kijkers terwijl Top Gear in de oude formule makkelijk op het tienvoudige daarvan kwam. De omstreden Evans, die bekend staat als een schreeuwlelijk, is na afloop van de serie zelf opgestapt.
De BBC is er alles aan gelegen om Top Gear weer op de rails te krijgen omdat het, mede door de internationale populariteit, een belangrijke inkomstenbron was. De Britse omroeporganisatie zoekt nu een nieuwe producer ‘die onder grote druk toch zijn eigen emoties moet beheersen.’ Een nieuwe serie zou al in het voorjaar op tv moeten zijn omdat dan meer mensen kijken dan in de zomermaanden.

Reacties

Met het vertrek van Evans is een groot probleem weg, hij is inderdaad een schreeuwerd. Met Le Blanc, Harris en Reid als basis moeten ze verder kunnen. Sabine en Jordan hooguit een enkele keer bij iets wat bij hen past.

Geplaatst door: Ivan Kok op