AM-weekendtip: AvD Oldtimer Grand Prix 2016

In de Duitse Eifel zal komend weekeinde, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus, voor de 44e keer de AvD Oldtimer Grand Prix plaatsvinden.

AM-weekendtip: AvD Oldtimer Grand Prix 2016

Dit autosportfeest, georganiseerd door de Duitse Automobilclub von Deutschland (AvD), trekt elk jaar duizenden fans van historische autosport naar het roemruchte grandprix circuit.

Het spektakel begint al op vrijdagmorgen waar een bont gezelschap aan klassieke racers (zowel oldtimers als youngtimers) tot in de middag over de legendarische Nordschleife zal racen. Tegelijkertijd zijn op het nabij gelegen GP-circuit de trainingssessies en kwalificaties van diverse andere raceklassen te zien. Zo zal er gedurende het weekeinde geracet worden in de ‘Jaguar Classic Challenge’, is er een ‘Deutschen Rennsport Meisterschaft’ revival en wordt er door een indrukwekkend veld van GT- en Touring-cars op het scherpst van de snede gestreden om de overwinning.

Historische Formule-1 wedstrijd

Hoogtepunt van het event is ongetwijfeld de race waar historische Formule-1 bolides uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren acte de presence geven. Oude tijden herleven met deze bolides waarin vroeger mannen als Niki Lauda, James Hunt en Jochen Mass hun leven waagden. De FIA Masters Historic Sports Cars zijn een akoestiek hoogtepunt, want een goedgevuld veld met dikke V8-racers van start te zien, én horen gaan is iets wat elke autosportliefhebber een keer beleefd moet hebben. 

Genoeg te zien

Naast al het racegeweld op de baan is er op en rond het circuit genoeg te zien. Zo zijn er verschillende automerken, zoals Opel en Skoda, die hun racecollecties uit lang vervlogen jaren tonen. De parkings rondom het circuit zijn traditioneel goed gevuld met de bijzondere auto’s van de racefans en daarnaast zijn er meerdere autoclubs waarvan de leden met hun opgepoetste en gerestaureerde auto’s het event zullen bezoeken. Vele standjes met automobilia en het historische pitcomplex waar volop aan auto’s wordt gesleuteld completeren het geheel.

Meer informatie via de website van de organisatie.

AM-weekendtip: AvD Oldtimer Grand Prix 2016 - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: AvD Oldtimer Grand Prix 2016

In de Duitse Eifel zal komend weekeinde, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus, voor de 44e keer de AvD Oldtimer Grand Prix plaatsvinden.

AM-weekendtip: AvD Oldtimer Grand Prix 2016

Dit autosportfeest, georganiseerd door de Duitse Automobilclub von Deutschland (AvD), trekt elk jaar duizenden fans van historische autosport naar het roemruchte grandprix circuit.

Het spektakel begint al op vrijdagmorgen waar een bont gezelschap aan klassieke racers (zowel oldtimers als youngtimers) tot in de middag over de legendarische Nordschleife zal racen. Tegelijkertijd zijn op het nabij gelegen GP-circuit de trainingssessies en kwalificaties van diverse andere raceklassen te zien. Zo zal er gedurende het weekeinde geracet worden in de ‘Jaguar Classic Challenge’, is er een ‘Deutschen Rennsport Meisterschaft’ revival en wordt er door een indrukwekkend veld van GT- en Touring-cars op het scherpst van de snede gestreden om de overwinning.

Historische Formule-1 wedstrijd

Hoogtepunt van het event is ongetwijfeld de race waar historische Formule-1 bolides uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren acte de presence geven. Oude tijden herleven met deze bolides waarin vroeger mannen als Niki Lauda, James Hunt en Jochen Mass hun leven waagden. De FIA Masters Historic Sports Cars zijn een akoestiek hoogtepunt, want een goedgevuld veld met dikke V8-racers van start te zien, én horen gaan is iets wat elke autosportliefhebber een keer beleefd moet hebben. 

Genoeg te zien

Naast al het racegeweld op de baan is er op en rond het circuit genoeg te zien. Zo zijn er verschillende automerken, zoals Opel en Skoda, die hun racecollecties uit lang vervlogen jaren tonen. De parkings rondom het circuit zijn traditioneel goed gevuld met de bijzondere auto’s van de racefans en daarnaast zijn er meerdere autoclubs waarvan de leden met hun opgepoetste en gerestaureerde auto’s het event zullen bezoeken. Vele standjes met automobilia en het historische pitcomplex waar volop aan auto’s wordt gesleuteld completeren het geheel.

Meer informatie via de website van de organisatie.