AM-weekendtip: Historic Grand Prix Zandvoort 2016

De Historic Grand Prix Zandvoort viert dit jaar haar eerste lustrumeditie op 2, 3 en 4 september. Naast de bekende publiekslievelingen is het programma uitgebreid met onder meer vooroorlogse sportscars, demo’s met Porsche race-museumstukken en een bijzondere BMW-race.

AM-weekendtip Historic Grand Prix Zandvoort 2016

De vaste smaakmakers van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn weer van de partij. Denk aan het FIA Masters Historic Formula One Championship, met ruim 25 Formule 1-bolides uit de jaren 1966-1985. Denk ook aan het FIA Masters Historic Sports Cars Championship, met 40 (!) ‘Le Mans’ sportscars en GT’s. Twee nieuwe raceklassen zorgen voor een extra toef slagroom op het evenement. De Historic Grand Prix Zandvoort verwacht veel liefhebbers een groot plezier te doen met de race van de Pre-War Sports Cars. De klasse komt met een collectie sportscars uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, met merken zoals Bentley, Frazer Nash, Talbot en Lagonda. Ook nieuw is de klasse voor 1.000 cc Formule 3-auto’s, die in de periode 1964 – 1970 furore maakte. De 1.000 cc Formule 3 was een succesvolle opstartklasse richting de Formule 1. Dat geldt ook voor die andere bekende formulewagenseries die acte de présence geven: de FIA Lurani Trophy voor Formule Junior auto’s, de 500 cc Formule 3 en de historische Formule 2.

Grote startvelden

Niet alleen de publieke belangstelling voor de Historic Grand Prix Zandvoort is groot. Ook de rijders staan te dringen om op 2, 3 en 4 september deel uit te maken van het race- en demofestijn. De klasse Gentlemen Drivers telt 40 inschrijvingen van het kaliber AC Cobra en Jaguar E-Type. De Nederlandse toerwagen- en GT klassen NK HTGT (tot 1966) en NK GTTC (1966-1981) komen elk met 57 auto’s aan de start! 

Prachtig demoprogramma

Porsche neemt een aantal unieke raceauto’s uit het Porsche museum mee. Onder meer Gijs van Lennep en Jan Lammers verzorgen demo’s met een Porsche 917, een 917/30 en een Porsche 956. BMW viert de vijftigste verjaardag van de BMW 2002 met een race- en demoprogramma met een 25-tal BMW’s 2002 en 3.0 CSL. Achter het stuur zitten onder meer Harald Grohs, Jan Lammers en Michael Bleekemolen.

2015 – Rennsport Reunion V

The FORCE komt dit jaar met zes Formule 1-bolides in actie, waaronder een ex-Michael Schumacher Benetton uit 1992 en een ex-Ayrton Senna Toleman uit 1984.
In 1966 won Jack Brabham voor de tweede keer de Grand Prix van Nederland. 50 jaar later rijdt zijn zoon David ter nagedachtenis een demo met een historische Brabham BT24 Formule 1-auto.

Na het succes van vorig jaar, laten de Golden 50cc Racing Riders en de Golden 125cc Racing Riders historische wegrace-tijden herleven. De organisatie verwacht 60 motoren!
Veel auto’s uit de race- en demoseries zijn op zaterdagavond bovendien te zien tijdens de traditionele, gezellige parade door de straten van Zandvoort.

Alle informatie over het evenement is te vinden op: http://historicgrandprix.nl/.
 

AM-weekendtip: Historic Grand Prix Zandvoort 2016 - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Historic Grand Prix Zandvoort 2016

De Historic Grand Prix Zandvoort viert dit jaar haar eerste lustrumeditie op 2, 3 en 4 september. Naast de bekende publiekslievelingen is het programma uitgebreid met onder meer vooroorlogse sportscars, demo’s met Porsche race-museumstukken en een bijzondere BMW-race.

AM-weekendtip Historic Grand Prix Zandvoort 2016

De vaste smaakmakers van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn weer van de partij. Denk aan het FIA Masters Historic Formula One Championship, met ruim 25 Formule 1-bolides uit de jaren 1966-1985. Denk ook aan het FIA Masters Historic Sports Cars Championship, met 40 (!) ‘Le Mans’ sportscars en GT’s. Twee nieuwe raceklassen zorgen voor een extra toef slagroom op het evenement. De Historic Grand Prix Zandvoort verwacht veel liefhebbers een groot plezier te doen met de race van de Pre-War Sports Cars. De klasse komt met een collectie sportscars uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, met merken zoals Bentley, Frazer Nash, Talbot en Lagonda. Ook nieuw is de klasse voor 1.000 cc Formule 3-auto’s, die in de periode 1964 – 1970 furore maakte. De 1.000 cc Formule 3 was een succesvolle opstartklasse richting de Formule 1. Dat geldt ook voor die andere bekende formulewagenseries die acte de présence geven: de FIA Lurani Trophy voor Formule Junior auto’s, de 500 cc Formule 3 en de historische Formule 2.

Grote startvelden

Niet alleen de publieke belangstelling voor de Historic Grand Prix Zandvoort is groot. Ook de rijders staan te dringen om op 2, 3 en 4 september deel uit te maken van het race- en demofestijn. De klasse Gentlemen Drivers telt 40 inschrijvingen van het kaliber AC Cobra en Jaguar E-Type. De Nederlandse toerwagen- en GT klassen NK HTGT (tot 1966) en NK GTTC (1966-1981) komen elk met 57 auto’s aan de start! 

Prachtig demoprogramma

Porsche neemt een aantal unieke raceauto’s uit het Porsche museum mee. Onder meer Gijs van Lennep en Jan Lammers verzorgen demo’s met een Porsche 917, een 917/30 en een Porsche 956. BMW viert de vijftigste verjaardag van de BMW 2002 met een race- en demoprogramma met een 25-tal BMW’s 2002 en 3.0 CSL. Achter het stuur zitten onder meer Harald Grohs, Jan Lammers en Michael Bleekemolen.

2015 – Rennsport Reunion V

The FORCE komt dit jaar met zes Formule 1-bolides in actie, waaronder een ex-Michael Schumacher Benetton uit 1992 en een ex-Ayrton Senna Toleman uit 1984.
In 1966 won Jack Brabham voor de tweede keer de Grand Prix van Nederland. 50 jaar later rijdt zijn zoon David ter nagedachtenis een demo met een historische Brabham BT24 Formule 1-auto.

Na het succes van vorig jaar, laten de Golden 50cc Racing Riders en de Golden 125cc Racing Riders historische wegrace-tijden herleven. De organisatie verwacht 60 motoren!
Veel auto’s uit de race- en demoseries zijn op zaterdagavond bovendien te zien tijdens de traditionele, gezellige parade door de straten van Zandvoort.

Alle informatie over het evenement is te vinden op: http://historicgrandprix.nl/.