Meer vrouwen stappen in een oldtimer (filmpje)

Vrouwen lijken steeds meer belangstelling te krijgen voor een klassieke oude auto. In Groot-Brittannië is het aantal vrouwelijke eigenaren van een oldtimer de laatste twee jaar met 40 procent toegenomen. Eind dit jaar is meer dan 10 procent van de oldtimer-rijders een vrouw, waarbij de gemiddelde leeftijd van die bestuursters op 52 jaar ligt.

Meer vrouwen stappen in een oldtimer

Dat meldt de makelaar in oldtimers Footman James na een onderzoek. Daaruit blijkt ook dat één op de vier vrouwen er wel eens over denkt om een klassieke oude auto te kopen. "De oude auto club is niet meer het domein van de stereotype man van middelbare leeftijd," denkt Footman James dan ook.

Bij Britse vrouwen met een oldtimer gaat het meestal om een Morris gevolgd door Volkswagen, MG, Mazda en Land Rover. Vrouwen blijken daarbij ook goed in de gaten te hebben welke oldtimers het meest in waarde stijgen. Als eerste kozen ze de Lamborghini Miura die de laatste twaalf maanden 62 procent in waarde is gestegen, gevolgd door de Land Rover Defender die 43 procent in prijs steeg. 

Bekijk onderstaand de video. 

Reacties

hartstikke leuk om te horen! Ook zeker omdat dit nu eens een prettige verandering is !

Geplaatst door: JP op

Zeker!
Ik ben trotse eigenares (29 jaar) van een T Ford uit 1925!
’s Zomers lekker toeren met de kap open!

Geplaatst door: Lizan op

En ik de troste eigenaresse van 32 van een prachtige Mazda uit 1973 🙂

Geplaatst door: Eva op
Meer vrouwen stappen in een oldtimer (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Meer vrouwen stappen in een oldtimer (filmpje)

Vrouwen lijken steeds meer belangstelling te krijgen voor een klassieke oude auto. In Groot-Brittannië is het aantal vrouwelijke eigenaren van een oldtimer de laatste twee jaar met 40 procent toegenomen. Eind dit jaar is meer dan 10 procent van de oldtimer-rijders een vrouw, waarbij de gemiddelde leeftijd van die bestuursters op 52 jaar ligt.

Meer vrouwen stappen in een oldtimer

Dat meldt de makelaar in oldtimers Footman James na een onderzoek. Daaruit blijkt ook dat één op de vier vrouwen er wel eens over denkt om een klassieke oude auto te kopen. "De oude auto club is niet meer het domein van de stereotype man van middelbare leeftijd," denkt Footman James dan ook.

Bij Britse vrouwen met een oldtimer gaat het meestal om een Morris gevolgd door Volkswagen, MG, Mazda en Land Rover. Vrouwen blijken daarbij ook goed in de gaten te hebben welke oldtimers het meest in waarde stijgen. Als eerste kozen ze de Lamborghini Miura die de laatste twaalf maanden 62 procent in waarde is gestegen, gevolgd door de Land Rover Defender die 43 procent in prijs steeg. 

Bekijk onderstaand de video. 

Reacties

hartstikke leuk om te horen! Ook zeker omdat dit nu eens een prettige verandering is !

Geplaatst door: JP op

Zeker!
Ik ben trotse eigenares (29 jaar) van een T Ford uit 1925!
’s Zomers lekker toeren met de kap open!

Geplaatst door: Lizan op

En ik de troste eigenaresse van 32 van een prachtige Mazda uit 1973 🙂

Geplaatst door: Eva op