Essen Motor Show is het jaarlijkse feest voor liefhebbers van snelle, exclusieve en bijzondere auto’s. Op de beurs zijn nieuwe auto’s te vinden, maar ook vele young- en oldtimers.

Dit jaar zullen automerken als Abarth, BMW, Ford, Peugeot en Skoda met hun meest sportieve modellen acte de présence geven in het beurshallencomplex wat gesitueerd is in het Duitse Ruhrgebied. Ford zal er voor de eerste keer de nieuwe Kuga tonen en bij Skoda zal het de net geïntroduceerde Kodiaq zijn die zal schitteren op de stand. Bij Abarth zullen de nieuwe 595 Competizione worden getoond, de 124 Spider en de 695 Biposto. Dit laatste model is de race-uitvoering van de Abarth 695 Assetto Corse welke gebaseerd is op de Fiat 500.

Deeltentoonstelling autodesign
In hal 3 zal een deeltentoonstelling te zien zijn over de creaties van wereldberoemde autodesigners. Concept cars, designstudies en prototypen van Italdesign Giugiaro, Rinspeed en Zagato. In het middelpunt van de belangstelling zal de Speedback GT van David Brown Automotive staan. Van dit peperdure automodel (495.000 Engelse ponden moet u meebrengen) zullen er maar 100 worden gebouwd. Zagato toont de ‘Mostro Zagato powered by Maserati’. Dit model moet doen terugdenken aan de Maserati 450S, die speciaal voor de 24H van Le Mans 1957 van een ‘one-off’ carrosserie werd voorzien.

Classic & Prestige Salon
Het is inmiddels een goede traditie dat er ook op de Essen Motor Show zeer ruim aandacht is voor klassieke auto’s. Dit jaar is het thema ‘70 jaar Ferrari’. De vijf beroemdste ‘Ferrari straatmodellen’ (288 GTO, F40, F50, Enzo en LaFerrari) van de afgelopen 50 jaar zijn allen terug te vinden in hal 1. Ongeveer een kwart van de auto’s in Essen, 250 stuks, zijn klassiekers en oldtimers die in de hallen 1.0, 6.1, 7.1, 8.0, 8.1 en 9.1 te bewonderen zijn.

In totaal zullen ongeveer 500 standhouders op de beurs staan en worden er meer dan 1000 auto’s tentoongesteld. In de fotogalerij rechts van dit artikel vindt u een voorproefje. Een klik op de foto geeft een grotere weergave.

Voor meer info klik HIER.