Duitse milieu-minister koopt een Tesla met 437 pk

Dat een Duitse minister voor milieuzaken een Tesla heeft gekocht, valt niet helemaal goed bij de media in dat land waar de auto-industrie tot de nationale trots behoort. Dat hij daarbij vermoedelijk ook nog eens de deels door de Duitse fabrikanten betaalde EV-premie kan opstrijken, wrijft nog eens extra zout in de wonden.

Minister Johannes Remmel van de deelstaat Noordrijn-Westfalen schafte zich een Tesla Model S 90D met een prijskaartje van 110.340 euro aan. Op vragen van journalisten antwoordde zijn woordvoerder dat hij zo’n duur exemplaar heeft gekocht omdat alleen die auto voldoende bereik heeft om in de uitgestrekte deelstaat rond te kunnen reizen.

Geen alternatieven 

Alternatieven van de Duitse fabrikanten zelf kunnen daar voorlopig ook niet aan tippen. Remmel ontvangt waarschijnlijk ook 4.000 premie omdat Tesla de basisprijs van de Model S onder de daarvoor gestelde grens van 60.000 euro heeft weten te brengen.

Reacties

Prachtig! En meteen een lange neus maken naar de klassieke Duitse autolobby!

Geplaatst door: Dirk op
Duitse milieu-minister koopt een Tesla met 437 pk - Automobielmanagement.nl

Duitse milieu-minister koopt een Tesla met 437 pk

Dat een Duitse minister voor milieuzaken een Tesla heeft gekocht, valt niet helemaal goed bij de media in dat land waar de auto-industrie tot de nationale trots behoort. Dat hij daarbij vermoedelijk ook nog eens de deels door de Duitse fabrikanten betaalde EV-premie kan opstrijken, wrijft nog eens extra zout in de wonden.

Minister Johannes Remmel van de deelstaat Noordrijn-Westfalen schafte zich een Tesla Model S 90D met een prijskaartje van 110.340 euro aan. Op vragen van journalisten antwoordde zijn woordvoerder dat hij zo’n duur exemplaar heeft gekocht omdat alleen die auto voldoende bereik heeft om in de uitgestrekte deelstaat rond te kunnen reizen.

Geen alternatieven 

Alternatieven van de Duitse fabrikanten zelf kunnen daar voorlopig ook niet aan tippen. Remmel ontvangt waarschijnlijk ook 4.000 premie omdat Tesla de basisprijs van de Model S onder de daarvoor gestelde grens van 60.000 euro heeft weten te brengen.

Reacties

Prachtig! En meteen een lange neus maken naar de klassieke Duitse autolobby!

Geplaatst door: Dirk op