KPMG: ‘Helft autobezitters wil straks geen auto meer’

De helft van de mensen die nu zelf een auto bezitten, willen dat tegen 2025 niet meer. Autonoom rijden, met name robottaxi’s, en mobiliteitsdiensten als autodelen nemen een groot deel van het autobezit over.

KPMG: 'Helft autobezitters wil straks geen auto meer'

Dat is de mening van driekwart van de managers in de Britse auto-industrie, blijkt uit een onderzoek van KPMG. John Leech, hoofd ‘automotive’ bij KPMG Groot-Brittannië: "Ons land met relatief dichtbevolkte steden in combinatie met hoge brandstofprijzen vormt een ideale basis voor robot taxi’s die de autobezitter van vandaag de dag veel geld kan besparen." De meeste managers maken zich overigens weinig zorgen over die ontwikkeling. "Velen denken dat ze straks wel geld zullen verdienen door zelf mobiliteitsdiensten aan te bieden. Dat is een riskante gedachte, veel autobedrijven zullen goed moeten nadenken over hun toekomstige bedrijfsmodel."

Een flinke meerderheid van de ondervraagde auto-bazen gaat er nu al van uit dat diesel ‘a thing of the past is’. De autorijder van straks kiest vooral voor elektrisch, denken de Britten. Bijna alle bedrijven in de autosector zijn dan ook van plan te investeren in batterij-aangedreven EV’s en wat daar bij komt kijken.

KPMG: ‘Helft autobezitters wil straks geen auto meer’ - Automobielmanagement.nl

KPMG: ‘Helft autobezitters wil straks geen auto meer’

De helft van de mensen die nu zelf een auto bezitten, willen dat tegen 2025 niet meer. Autonoom rijden, met name robottaxi’s, en mobiliteitsdiensten als autodelen nemen een groot deel van het autobezit over.

KPMG: 'Helft autobezitters wil straks geen auto meer'

Dat is de mening van driekwart van de managers in de Britse auto-industrie, blijkt uit een onderzoek van KPMG. John Leech, hoofd ‘automotive’ bij KPMG Groot-Brittannië: "Ons land met relatief dichtbevolkte steden in combinatie met hoge brandstofprijzen vormt een ideale basis voor robot taxi’s die de autobezitter van vandaag de dag veel geld kan besparen." De meeste managers maken zich overigens weinig zorgen over die ontwikkeling. "Velen denken dat ze straks wel geld zullen verdienen door zelf mobiliteitsdiensten aan te bieden. Dat is een riskante gedachte, veel autobedrijven zullen goed moeten nadenken over hun toekomstige bedrijfsmodel."

Een flinke meerderheid van de ondervraagde auto-bazen gaat er nu al van uit dat diesel ‘a thing of the past is’. De autorijder van straks kiest vooral voor elektrisch, denken de Britten. Bijna alle bedrijven in de autosector zijn dan ook van plan te investeren in batterij-aangedreven EV’s en wat daar bij komt kijken.