AM-weekendtip: Viva Italia 2017 op TT-circuit Assen

Aanstaande zondag 9 april zal op het TT-circuit van Assen het volledig Italiaanse auto- en motor event ‘Viva Italia’ worden gehouden.

AM-weekendtip: Viva Italia 2017 op TT-circuit Assen

De afgelopen jaren werd dit event gecombineerd met Super Car Sunday, maar dit jaar is het circuit exclusief voorbehouden aan auto’s en motoren van Italiaanse makelij. De organisatie heeft er namelijk voor gekozen om Viva Italia weer als vanouds een puur Italiaans evenement te laten zijn. Het event wordt georganiseerd door 402Automotive.

Diverse facetten van de Italiaanse auto- en motorencultuur komen aan bod. Zo zullen diverse bedrijven hun opwachting maken met accessoires, kleding en lifestyle attributen op de Piazza Affari. En natuurlijk komen tal van Italiaanse merkenclubs met prachtige klassiekers en moderne bolides naar Assen, zoals de SCARB (Alfa Romeo), Lancia Club Nederland en de Lamborghini Club Nederland.

Daarnaast zijn ook de motoren goed vertegenwoordigd in Assen. Ducati Olanda Club Nederland geeft een afsluitende demo op het circuit. Tevens zullen in Assen fraaie MV Agusta’s, Aprilia’s, Moto Morini’s, Benelli’s, Laverda’s, Moto Guzzi’s te zien zijn.

Bijzonder is de aanwezigheid van een 100-tal Ferrari’s en een 40-tal Maserati’s, die onder de respectievelijke noemers Strada Ferrari en Via Maserati worden geshowd. Ook worden eigenaren van een moderne Italiaanse auto of betoverende klassieker uit de laars in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het Concorso d’Eleganza.

Meer informatie over Viva Italia 2017 vindt u op de website van de organisatie.

AM-weekendtip: Viva Italia 2017 op TT-circuit Assen - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Viva Italia 2017 op TT-circuit Assen

Aanstaande zondag 9 april zal op het TT-circuit van Assen het volledig Italiaanse auto- en motor event ‘Viva Italia’ worden gehouden.

AM-weekendtip: Viva Italia 2017 op TT-circuit Assen

De afgelopen jaren werd dit event gecombineerd met Super Car Sunday, maar dit jaar is het circuit exclusief voorbehouden aan auto’s en motoren van Italiaanse makelij. De organisatie heeft er namelijk voor gekozen om Viva Italia weer als vanouds een puur Italiaans evenement te laten zijn. Het event wordt georganiseerd door 402Automotive.

Diverse facetten van de Italiaanse auto- en motorencultuur komen aan bod. Zo zullen diverse bedrijven hun opwachting maken met accessoires, kleding en lifestyle attributen op de Piazza Affari. En natuurlijk komen tal van Italiaanse merkenclubs met prachtige klassiekers en moderne bolides naar Assen, zoals de SCARB (Alfa Romeo), Lancia Club Nederland en de Lamborghini Club Nederland.

Daarnaast zijn ook de motoren goed vertegenwoordigd in Assen. Ducati Olanda Club Nederland geeft een afsluitende demo op het circuit. Tevens zullen in Assen fraaie MV Agusta’s, Aprilia’s, Moto Morini’s, Benelli’s, Laverda’s, Moto Guzzi’s te zien zijn.

Bijzonder is de aanwezigheid van een 100-tal Ferrari’s en een 40-tal Maserati’s, die onder de respectievelijke noemers Strada Ferrari en Via Maserati worden geshowd. Ook worden eigenaren van een moderne Italiaanse auto of betoverende klassieker uit de laars in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het Concorso d’Eleganza.

Meer informatie over Viva Italia 2017 vindt u op de website van de organisatie.