Porsche op tournee met miljoenste 911

In Stuttgart-Zuffenhausen is de miljoenste Porsche 911 van de band gelopen. Het jubileummodel is een Carrera S in de speciale tint Irish Green die is uitgevoerd met vele details die verwijzen naar de eerste 911 uit 1963.

Volkswagen Groep doet het goed in de wereld

De miljoenste 911 blijft in handen van Porsche AG. Voordat hij wordt opgenomen in de collectie van het Porsche Museum, gaat hij op wereldtournee langs onder meer de Schotse Hooglanden, de VS en China. Uiteraard doet nummer 1.000.000 ook de Nürburgring aan.

Dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van toezicht van Porsche AG, was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de 911: "54 jaar geleden maakte ik met mijn vader de eerste ritten over de Grossglockner-Alpenwegen. Vandaag geniet ik nog op dezelfde manier van het 911 gevoel als toen. Dankzij de 911 zijn de kernwaarden van ons merk nog net zo visionair als die bij de Porsche 356/1 uit 1948."
Aan de top
Met de 911 creëerde Porsche destijds een nieuw segment en tot op de dag van vandaag staat hij aan de top van het premium-sportautosegment. In 2016 werden wereldwijd 32.365 exemplaren van de 911 afgeleverd. De kwaliteit van de 911 is erkend: meer dan 70% van alle ooit geproduceerde 911 modellen is klaar om de weg op te gaan. De kwaliteit komt ook tot uiting in de statistieken. De 911 is structureel aan kop te vinden van bijvoorbeeld de Initial Quality Study van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau J.D. Power.

Porsche op tournee met miljoenste 911 - Automobielmanagement.nl

Porsche op tournee met miljoenste 911

In Stuttgart-Zuffenhausen is de miljoenste Porsche 911 van de band gelopen. Het jubileummodel is een Carrera S in de speciale tint Irish Green die is uitgevoerd met vele details die verwijzen naar de eerste 911 uit 1963.

Volkswagen Groep doet het goed in de wereld

De miljoenste 911 blijft in handen van Porsche AG. Voordat hij wordt opgenomen in de collectie van het Porsche Museum, gaat hij op wereldtournee langs onder meer de Schotse Hooglanden, de VS en China. Uiteraard doet nummer 1.000.000 ook de Nürburgring aan.

Dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van toezicht van Porsche AG, was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de 911: "54 jaar geleden maakte ik met mijn vader de eerste ritten over de Grossglockner-Alpenwegen. Vandaag geniet ik nog op dezelfde manier van het 911 gevoel als toen. Dankzij de 911 zijn de kernwaarden van ons merk nog net zo visionair als die bij de Porsche 356/1 uit 1948."
Aan de top
Met de 911 creëerde Porsche destijds een nieuw segment en tot op de dag van vandaag staat hij aan de top van het premium-sportautosegment. In 2016 werden wereldwijd 32.365 exemplaren van de 911 afgeleverd. De kwaliteit van de 911 is erkend: meer dan 70% van alle ooit geproduceerde 911 modellen is klaar om de weg op te gaan. De kwaliteit komt ook tot uiting in de statistieken. De 911 is structureel aan kop te vinden van bijvoorbeeld de Initial Quality Study van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau J.D. Power.