Lancia winnaar op Concours d’Élégance Paleis Het Loo (fotogalerij)

Het dertiende Concours d’Élégance Paleis Het Loo is een groot succes geworden. Met een totaal van 27.845 bezoekers over twee dagen is er een nieuw bezoekersrecord gevestigd. De beeldschone Lancia Astura Serie 2 Special Castagna van Ton en Maya Meijer werd door de internationale jury tot Best of Show gekozen.

Lancia Astura best of show Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Dat het evenement druk bezocht zou worden, leidden de organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers al af aan het grote aantal verkochte kaarten in de voorverkoop. En hoewel de weersvoorspellingen in de aanloop naar het weekend van 1 en 2 juli niet heel positief waren, viel het uiteindelijk alleszins mee: slechts een enkel buitje op zaterdag en een prachtige zondag met volop zon en een aangename temperatuur.

Sprint

De Koninklijke locatie en de unieke afwisseling van een concours van wereldklasse met raceauto’s in actie maakt van het Concours d’Élégance Paleis Het Loo een evenement dat de echte autoliefhebber niet mag missen. Bezoekers keken vol enthousiasme toe bij de Vredestein Classic Sprint, waarin tweemaal per dag zo’n veertig zeer verschillende vooroorlogse auto’s hun vermogen loslieten op de Middenlaan. Ook elders werd regelmatig een motor gestart, tot groot genoegen van de aanwezigen.

Concours

Het beeld dat geen enkele bezoeker snel zal vergeten, is de aanblik van de mooiste klassieke auto’s van internationale klasse, opgesteld direct voor het indrukwekkende Paleis Het Loo. In elke klasse koos de vakjury een terechte winnaar, zoals de Ferrari 250 GT SWB 1960 in de klasse 70 Years of Ferrari en de Jaguar XK 140 OTS 1956 in de klasse British Open. Winnaar in de klasse Special Coachwork Prewar en tevens Best of Show werd de Lancia Astura Serie 2 Special Castagna uit 1933, een auto die eerder al grote prijzen won waaronder vorig jaar de publieksprijs op Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Volgende editie

Hoewel de euforie van de terechte winnaar en een geslaagd evenement nog nauwelijks is weggeëbd, kijken Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers al voorzichtig vooruit naar de volgende editie van het jaarlijkse concours. Timo: “We hebben dit jaar gekozen voor een iets andere opzet met een kleiner hoofdveld. Dat gaf een veel intiemere sfeer. Hierdoor was er meer ruimte voor de Classic Car Arena, waar bezoekers hun klassieke auto kunnen parkeren. Een museum op zich, waar ook dit jaar weer heel veel moois te zien was.”

Jan-Peter vult aan: “De unieke sfeer van dit evenement, dankzij de prachtlocatie en mooie thema’s zoals 70 jaar Ferrari, 90 jaar Volvo en 50 jaar Wankel, trokken veel belangstelling. Deelnemers, sponsoren, organisatoren en natuurlijk de bezoekers, iedereen was bijzonder tevreden. Voor volgend jaar denken we weer aan een mooie mijlpaal: Porsche bestaat dan 80 jaar. Maar nu eerst nagenieten van een prachtig evenement.”

Bekijk rechts van dit artikel de fotogalerij. Een klik op de foto geeft een groot formaat.

Lancia winnaar op Concours d’Élégance Paleis Het Loo (fotogalerij) - Automobielmanagement.nl

Lancia winnaar op Concours d’Élégance Paleis Het Loo (fotogalerij)

Het dertiende Concours d’Élégance Paleis Het Loo is een groot succes geworden. Met een totaal van 27.845 bezoekers over twee dagen is er een nieuw bezoekersrecord gevestigd. De beeldschone Lancia Astura Serie 2 Special Castagna van Ton en Maya Meijer werd door de internationale jury tot Best of Show gekozen.

Lancia Astura best of show Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Dat het evenement druk bezocht zou worden, leidden de organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers al af aan het grote aantal verkochte kaarten in de voorverkoop. En hoewel de weersvoorspellingen in de aanloop naar het weekend van 1 en 2 juli niet heel positief waren, viel het uiteindelijk alleszins mee: slechts een enkel buitje op zaterdag en een prachtige zondag met volop zon en een aangename temperatuur.

Sprint

De Koninklijke locatie en de unieke afwisseling van een concours van wereldklasse met raceauto’s in actie maakt van het Concours d’Élégance Paleis Het Loo een evenement dat de echte autoliefhebber niet mag missen. Bezoekers keken vol enthousiasme toe bij de Vredestein Classic Sprint, waarin tweemaal per dag zo’n veertig zeer verschillende vooroorlogse auto’s hun vermogen loslieten op de Middenlaan. Ook elders werd regelmatig een motor gestart, tot groot genoegen van de aanwezigen.

Concours

Het beeld dat geen enkele bezoeker snel zal vergeten, is de aanblik van de mooiste klassieke auto’s van internationale klasse, opgesteld direct voor het indrukwekkende Paleis Het Loo. In elke klasse koos de vakjury een terechte winnaar, zoals de Ferrari 250 GT SWB 1960 in de klasse 70 Years of Ferrari en de Jaguar XK 140 OTS 1956 in de klasse British Open. Winnaar in de klasse Special Coachwork Prewar en tevens Best of Show werd de Lancia Astura Serie 2 Special Castagna uit 1933, een auto die eerder al grote prijzen won waaronder vorig jaar de publieksprijs op Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Volgende editie

Hoewel de euforie van de terechte winnaar en een geslaagd evenement nog nauwelijks is weggeëbd, kijken Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers al voorzichtig vooruit naar de volgende editie van het jaarlijkse concours. Timo: “We hebben dit jaar gekozen voor een iets andere opzet met een kleiner hoofdveld. Dat gaf een veel intiemere sfeer. Hierdoor was er meer ruimte voor de Classic Car Arena, waar bezoekers hun klassieke auto kunnen parkeren. Een museum op zich, waar ook dit jaar weer heel veel moois te zien was.”

Jan-Peter vult aan: “De unieke sfeer van dit evenement, dankzij de prachtlocatie en mooie thema’s zoals 70 jaar Ferrari, 90 jaar Volvo en 50 jaar Wankel, trokken veel belangstelling. Deelnemers, sponsoren, organisatoren en natuurlijk de bezoekers, iedereen was bijzonder tevreden. Voor volgend jaar denken we weer aan een mooie mijlpaal: Porsche bestaat dan 80 jaar. Maar nu eerst nagenieten van een prachtig evenement.”

Bekijk rechts van dit artikel de fotogalerij. Een klik op de foto geeft een groot formaat.