AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2017

Komend weekeinde zal voor de 12e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2017

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. Zo gaat het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 3.500 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Skoda.

Er is dit jaar ook speciale aandacht voor de ‘beste auto’s’ waarmee autosportlegende Walter Röhrl ooit gereden heeft, zoals de Opel Ascona 400, Audi Sport Quattro S1 Groep B, Lancia 037 Rallye Groep B (1983) en de Ford Capri RS2600 uit 1972.

De ‘heritage’ afdeling van Fiat Chrysler Automobiles zal ook aanwezig zijn op het event en verzorgt onder meer demonstratieritten met haar DTM-wapen uit de jaren 90: de Alfa Romeo 155 V6 Ti.

Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park’-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van 4 t/m 6 augustus gehouden. Men verwacht rond de 40.000 toeschouwers. Meer info via de website van de organisatie.

Schloss 

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2017 - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2017

Komend weekeinde zal voor de 12e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2017

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. Zo gaat het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 3.500 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Skoda.

Er is dit jaar ook speciale aandacht voor de ‘beste auto’s’ waarmee autosportlegende Walter Röhrl ooit gereden heeft, zoals de Opel Ascona 400, Audi Sport Quattro S1 Groep B, Lancia 037 Rallye Groep B (1983) en de Ford Capri RS2600 uit 1972.

De ‘heritage’ afdeling van Fiat Chrysler Automobiles zal ook aanwezig zijn op het event en verzorgt onder meer demonstratieritten met haar DTM-wapen uit de jaren 90: de Alfa Romeo 155 V6 Ti.

Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park’-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van 4 t/m 6 augustus gehouden. Men verwacht rond de 40.000 toeschouwers. Meer info via de website van de organisatie.

Schloss