Vooral millennials hebben daarbij een grote voorkeur voor Amazon, de Amerikaanse internetgigant die net deze week ook met de verkoop in Nederland is begonnen. Dat blijkt uit een enquête onder ruim Britse 2.000 volwassen voor Cardealer Magazine. Bijna 60 procent van de jongere deelnemers vertrouwen Amazon in ieder geval grotendeels terwijl dat over de hele linie voor slechts 42 procent geldt en bij ouderen niet hoger ligt dan 30 procent. Veel mensen zijn huiverig om een auto te kopen via één van de techgiganten zoals Google of Apple, mochten die ze ook aan gaan bieden.

Digitale ervaring

Neil Bayton van onderzoeksinstelling Trustpilot: "Voor hen die zich op millennials willen richten is de boodschap duidelijk: bouw een aantrekkelijke digitale ervaring die ook toegang biedt tot het koop- en serviceproces van anderen. Dan voldoe je aan wat de millennials zelf willen en zoeken. Dit segment is er klaar voor om online te kopen, de winners in de autosector zijn diegenen die dat concept oppakken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding