Eén op de vijf vorig jaar in Groot-Brittannië verkochte nieuwe auto’s ofwel 515.970 exemplaren waren zwart. Dat vertegenwoordigt een marktaandeel van iets meer dan 20 procent. Grijs en wit volgen op geringe afstand met resp. 19,7 en 19,0 procent marktaandeel. Dat betekent dus dat zestig procent van de nieuwe Britse auto’s zwart, grijs of wit is.

De top vijf wordt verder volgemaakt met blauw met 16 procent en op forse afstand zilver/lichtgrijs dat door één op de tien kopers van een nieuwe auto werd gekozen. Rood valt voor het eerst in jaren buiten de top vijf maar haalt nog net wel tien procent terwijl ‘brons’ op de 9e plaats een nieuwkomer is in die top tien maar desondanks niet verder komt dan een marktaandeel van 0,5 procent. De gegevens zijn verzameld door de Society of Motor Manufacturers and Traders, de organisatie voor de Britse auto-industrie.