Deze op speciale bestelling gebouwde klassieke Jaguar is het resultaat van de samenwerking van Nicko McBrain, de ingenieurs en vakmensen van Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry en Jaguars Design studio director, Wayne Burgess. Het project vergde meer dan 3.500 manuren werk, waarin meer dan vierduizend onderdelen zijn aangepast, vervangen of opnieuw ontworpen. De carrosserie, het interieur, de aandrijflijn en de wielophanging van de originele Jaguar XJ6 uit 1984 zijn ingrijpend aangepast om McBrains droom-XJ te realiseren.

Iron Maiden-drummer Nicko McBrain, reageert: "This is my ultimate XJ – my third, and lovingly named ‘Johnny 3′. It has been a true labour of love between Jaguar Classic and myself. I’m so excited by its completion and especially to be showing it at Geneva – it really is a Greatest Hits edition and to me it defines what the Jaguar XJ is all about. It’s a credit to the craftsmanship of the Jaguar Classic team. We couldn’t have timed it better, this being the 50th anniversary of XJ – my favourite of all Jaguars."

Originele componenten 

Voor de bouw zijn onder andere originele componenten van McBrains eerste XJ6 – die jarenlang in de tuin van Steve Harris, de gitarist van Iron Maiden, heeft gestaan sinds McBrains verhuizing naar Amerika – zijn hergebruikt in de auto. Onder meer de iconische ‘leaper’, het beeldje van een springende Jaguar op de motorkap, die McBrain tot de auto aantrok, en de originele contactsleutels uit 1984.

Bekijk rechts van dit artikel de foto’s van de auto in de fotogalerij. Een klik op de foto geeft een groot formaat.