Ferrari breekt recordprijs klassieke auto

Een Ferrari 250GTO uit 1962 is dit weekend geveild voor 48.405.000 dollar, een nieuw record voor een klassieke auto. Het oude uit 2014 stammende record, eveneens voor een Ferrari 250GTO, werd met maar liefst tien miljoen dollar gebroken. De auto werd afgehamerd op 44 miljoen dollar maar daar kwamen nog de veilingkosten bovenop.

gto

De Ferrari met chassisnummer 3413 GT werd geveild bij RHSotheby in het Amerikaanse Monterey. Ondanks het formidabele bedrag haalde de auto toch niet de geschatte veilingprijs van 60 miljoen dollar. Onlangs is overigens een Ferrari 250GTO particulier van eigenaar verwisseld voor 70 miljoen dollar. Dit model van Ferrari is bij de rijken der aarde zo in trek omdat er maar 36 van zijn gebouwd.

Bij de veiling werd ook ruim 20 miljoen dollar betaald voor een Aston Martin DP215, 10 miljoen voor een Ford GT40 en een magere twee miljoen voor een Porsche 908. Ook die auto’s bleven daarmee echter alle onder de geschatte opbrengst.

Ferrari breekt recordprijs klassieke auto - Automobielmanagement.nl

Ferrari breekt recordprijs klassieke auto

Een Ferrari 250GTO uit 1962 is dit weekend geveild voor 48.405.000 dollar, een nieuw record voor een klassieke auto. Het oude uit 2014 stammende record, eveneens voor een Ferrari 250GTO, werd met maar liefst tien miljoen dollar gebroken. De auto werd afgehamerd op 44 miljoen dollar maar daar kwamen nog de veilingkosten bovenop.

gto

De Ferrari met chassisnummer 3413 GT werd geveild bij RHSotheby in het Amerikaanse Monterey. Ondanks het formidabele bedrag haalde de auto toch niet de geschatte veilingprijs van 60 miljoen dollar. Onlangs is overigens een Ferrari 250GTO particulier van eigenaar verwisseld voor 70 miljoen dollar. Dit model van Ferrari is bij de rijken der aarde zo in trek omdat er maar 36 van zijn gebouwd.

Bij de veiling werd ook ruim 20 miljoen dollar betaald voor een Aston Martin DP215, 10 miljoen voor een Ford GT40 en een magere twee miljoen voor een Porsche 908. Ook die auto’s bleven daarmee echter alle onder de geschatte opbrengst.