Weduwe van Fiat-grootheid Gianni Agnelli overleden

Marella Agnelli, weduwe van Gianni Agnelli, de vroegere bestuursvoorzitter van Fiat, is op 91-jarige leeftijd overleden in Milaan.

Marella was de grootmoeder van John Elkann, de huidige chairman van Fiat Chrysler Automobiles. Ze was zelf de dochter van een Napolitaanse prins Filippo Caracciolo en van Margaret Clarke. In 1953 trouwde ze met Gianni, kleinzoon van de oprichter van Fiat Giovanni Agnelli.

Gianni Agnelli, die in 2003 overleed, stond bekend als een jetsetter met de bijnaam “L’Avvocato,” ofwel de advocaat. Hij nam na de Tweede Wereldoorlog de leiding over Fiat over van zijn grootvader en bouwde het bedrijf uit tot één van de grootste industriële ondernemingen van Italië. Marella zelf was een stijl-icoon die vanwege haar lange nek bekend stond als ‘The Swan’. Ze was bovendien fotograaf en ontwerper, onder andere van behang, en schreef daarover en over tuinieren een reeks boeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Weduwe van Fiat-grootheid Gianni Agnelli overleden - Automobielmanagement.nl

Weduwe van Fiat-grootheid Gianni Agnelli overleden

Marella Agnelli, weduwe van Gianni Agnelli, de vroegere bestuursvoorzitter van Fiat, is op 91-jarige leeftijd overleden in Milaan.

Marella was de grootmoeder van John Elkann, de huidige chairman van Fiat Chrysler Automobiles. Ze was zelf de dochter van een Napolitaanse prins Filippo Caracciolo en van Margaret Clarke. In 1953 trouwde ze met Gianni, kleinzoon van de oprichter van Fiat Giovanni Agnelli.

Gianni Agnelli, die in 2003 overleed, stond bekend als een jetsetter met de bijnaam “L’Avvocato,” ofwel de advocaat. Hij nam na de Tweede Wereldoorlog de leiding over Fiat over van zijn grootvader en bouwde het bedrijf uit tot één van de grootste industriële ondernemingen van Italië. Marella zelf was een stijl-icoon die vanwege haar lange nek bekend stond als ‘The Swan’. Ze was bovendien fotograaf en ontwerper, onder andere van behang, en schreef daarover en over tuinieren een reeks boeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding