Amazon breidt ‘pakjes in de kofferbak’ uit

Online winkelgigant Amazon breidt de bezorging van pakjes in de kofferbak van personenauto’s verder uit. Vorig jaar is die dienst in de VS gelanceerd voor General Motors en Volvo maar nu krijgen ook bezitters van jongere modellen van Ford en Lincoln de optie om bij Amazon bestelde producten in de bagageruimte van hun auto te laten leggen.

Er gelden wel enkele beperkingen. Zo moet de auto zijn voorzien van een modem waarmee verbinding gelegd kan worden met Ford’s connected car cloud services. Verder beperkt Amazon de kofferbakdiensten voorlopig tot de vijftig grootste steden in de VS. Te grote pakketten of te duren producten gaan niet in de kofferbak maar naar het huisadres of ander afleverpunt. En tenslotte kunnen alleen abonnees van Amazon Prime, de premiumregeling waarvoor een jaarlijkse contributie betaald moet worden, van de dienst gebruik maken.

Amazon is er verder ook nog in geslaagd met Toyota, BMW, Ford en recent ook Audi afspraken te maken over integratie van haar winkelapp in de infotainmentsystemen van hun auto’s.

Reacties

[…] software ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s. Ook zijn er deals gesloten met autofabrikanten om pakketjes af te leveren in de bagageruimte van auto’s en is er geïnvesteerd in een netwerk van laadpalen voor […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Amazon wil grote speler worden op mobiliteitsmarkt op
Amazon breidt ‘pakjes in de kofferbak’ uit - Automobielmanagement.nl

Amazon breidt ‘pakjes in de kofferbak’ uit

Online winkelgigant Amazon breidt de bezorging van pakjes in de kofferbak van personenauto’s verder uit. Vorig jaar is die dienst in de VS gelanceerd voor General Motors en Volvo maar nu krijgen ook bezitters van jongere modellen van Ford en Lincoln de optie om bij Amazon bestelde producten in de bagageruimte van hun auto te laten leggen.

Er gelden wel enkele beperkingen. Zo moet de auto zijn voorzien van een modem waarmee verbinding gelegd kan worden met Ford’s connected car cloud services. Verder beperkt Amazon de kofferbakdiensten voorlopig tot de vijftig grootste steden in de VS. Te grote pakketten of te duren producten gaan niet in de kofferbak maar naar het huisadres of ander afleverpunt. En tenslotte kunnen alleen abonnees van Amazon Prime, de premiumregeling waarvoor een jaarlijkse contributie betaald moet worden, van de dienst gebruik maken.

Amazon is er verder ook nog in geslaagd met Toyota, BMW, Ford en recent ook Audi afspraken te maken over integratie van haar winkelapp in de infotainmentsystemen van hun auto’s.

Reacties

[…] software ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s. Ook zijn er deals gesloten met autofabrikanten om pakketjes af te leveren in de bagageruimte van auto’s en is er geïnvesteerd in een netwerk van laadpalen voor […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Amazon wil grote speler worden op mobiliteitsmarkt op