Er gelden wel enkele beperkingen. Zo moet de auto zijn voorzien van een modem waarmee verbinding gelegd kan worden met Ford’s connected car cloud services. Verder beperkt Amazon de kofferbakdiensten voorlopig tot de vijftig grootste steden in de VS. Te grote pakketten of te duren producten gaan niet in de kofferbak maar naar het huisadres of ander afleverpunt. En tenslotte kunnen alleen abonnees van Amazon Prime, de premiumregeling waarvoor een jaarlijkse contributie betaald moet worden, van de dienst gebruik maken.

Amazon is er verder ook nog in geslaagd met Toyota, BMW, Ford en recent ook Audi afspraken te maken over integratie van haar winkelapp in de infotainmentsystemen van hun auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding