De Boat Tail is geïnspireerd op modellen die Rolls-Royce in de jaren dertig van de vorige eeuw onder diezelfde naam uitbracht. De auto’s zijn ontworpen in volledige samenwerking met de – toekomstige – eigenaren die verder niet met naam en toenaam worden genoemd. Zij konden elk denkbaar detail persoonlijk invullen. “Het resultaat is een aantal van de meest opmerkelijke auto’s die ooit in de geschiedenis zijn gebouwd,’’ aldus ceo Torsten Müller- Ötvös

Gepersonaliseerd

Rolls-Royce introduceert hiermee weer een aparte afdeling Coachbuild, die unieke en gepersonaliseerde voertuigen kan bouwen voor rijke klanten. Een vette bankrekening is niet voldoende, de cliënt moet ook door het Britse autobedrijf worden geaccepteerd. Bovendien mogen er maar een paar auto’s in de zoveel jaar worden gebouwd om de exclusiviteit te waarborgen.

Lees ook:
Rolls-Royce boekt historisch record