Vooruitlopend op de nieuwe BPM-wetgeving die per 1 juli 2006 ingaat, laat Citroën de klant vanaf 1 februari profiteren van het fiscale voordeel op een aantal versies. Citroën doet dat nu over haar modellen met A en B-labels. De Citroëns die beschikken over een A-label krijgen een prijsverlaging van duizend euro, de Citroëns met een B-label vijfhonderd. De prijsverlaging is van toepassing op alle benzineversies van de Citroën C1, de Citroën C2 met 1.1 benzinemotor en de Citroën C3 met 1.4 HDi dieselmotor. Daarnaast zijn de Citroën C4 met 1.4 benzinemotor en 1.6 HDi(F) dieselmotor en de C5 met 1.6 HDi(F) dieselmotoren in prijs verlaagd. De instapprijs van de Citroën C1 (drielingbroertje van de Aygo) is nu 8.340 euro. Toyota vraagt 8.990 euro voor de ‘afgeprijsde’ Aygo. Een C2 is er vanaf 11.440 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding