Naast de Groene Autoverzekering van Delta Lloyd (zie Automobiel Management nummer 6 van 30 maart) is er nog een ‘groen’ initiatief op verzekeringsgebied. Het betreft de Co2mpensatiePolis van Melching Assuradeuren die de jaarlijkse uitstoot van CO2 van de auto compenseert door de aanplant van bomen. Die nemen door te groeien CO2 op. Om de uitstoot van één auto te compenseren moeten tweehonderd bomen een jaar lang groeien. Per verzekerde wordt aan de hand van het aantal gereden kilometers berekend wat de uitstoot is geweest. Een deel van de premie wordt dan afgestaan aan de KlimaatNeutraal Groep die voor de aanplant zorgdraagt. De Co2mpensatiePolis is een initiatief van Branche Benefits uit Assen. Die organisatie houdt zich binnen de verzekeringswereld bezig met het bedenken van innovatie verzekeringsproducten. Melching Assuradeuren zegt dat de overstap naar deze autoverzekering gratis is en dat zij de oude polis één op één overneemt tegen exact dezelfde dekking en exact dezelfde premie. Woordvoerder Ewoud Strijker van Branche Benefits zegt de aanplant te financieren door groot in te kopen, zeer kostenefficiënt te werken en door genoegen te nemen met minder marge.