Er staat ook voor het eerst een mini-diesel met roetfilter in de lijst. Bovendien is in de lijsten aangegeven hoeveel de gebruiker aan brandstof bespaart per vijftienduizend kilometer ten opzichte van een normaal model. De besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Het zuinigste model is nog steeds de Volkswagen Polo TDI 59 KW BlueMotion. Met een CO2-uitstoot van 102 gram per km is dit de milieukampioen. Op de tweede plaats staat de Toyota Prius (104 gram per km CO2-uitstoot). De lijsten bestaan uit ongeveer veertig zuinige auto’s van het totaal dat in Nederland te koop is. ANWB, Wereld Natuurfonds en Stichting Natuur en Milieu publiceren deze lijsten sinds het najaar 2006 om aan te geven dat iedere consument keuzes kan maken die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en daarmee behoud van natuur wereldwijd. www.anwb.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding