Brit koopt schonere auto

Bijna de helft van de nieuwverkopen zit nu onder de 150 g/km.

Britse autokopers kiezen steeds meer een schonere auto, concludeert brancheorganisatie SMMT. Vorig jaar viel 46,6 procent van de auto’s in de categorie met een CO2-uitstoot tot 150 g/km, ruim een verdubbeling vergeleken bij de 19,3 procent van zes jaar geleden. Wordt gekeken naar auto’s met een emissie tot 165 g/km dan gaat het nu om 60,7 procent van de markt terwijl dat in 2000 nog maar op 43,1 procent ligt. ”Er doet zich een duidelijk merkbare verschuiving voor in de markt voor nieuwe auto’s. Dit komt deels door de zorgen over de kosten van het autorijden maar daarnaast ook doordat meer mensen zich zorgen maken over de klimaatverandering,” stelt directeur Christopher Macgowan dan ook. SMMT trekt deze conclusie uit de verdeling van de wegenbelasting die in zeven klassen is ingedeeld naar gelang de uitstoot van CO2 uit de uitlaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Brit koopt schonere auto - Automobielmanagement.nl

Brit koopt schonere auto

Bijna de helft van de nieuwverkopen zit nu onder de 150 g/km.

Britse autokopers kiezen steeds meer een schonere auto, concludeert brancheorganisatie SMMT. Vorig jaar viel 46,6 procent van de auto’s in de categorie met een CO2-uitstoot tot 150 g/km, ruim een verdubbeling vergeleken bij de 19,3 procent van zes jaar geleden. Wordt gekeken naar auto’s met een emissie tot 165 g/km dan gaat het nu om 60,7 procent van de markt terwijl dat in 2000 nog maar op 43,1 procent ligt. ”Er doet zich een duidelijk merkbare verschuiving voor in de markt voor nieuwe auto’s. Dit komt deels door de zorgen over de kosten van het autorijden maar daarnaast ook doordat meer mensen zich zorgen maken over de klimaatverandering,” stelt directeur Christopher Macgowan dan ook. SMMT trekt deze conclusie uit de verdeling van de wegenbelasting die in zeven klassen is ingedeeld naar gelang de uitstoot van CO2 uit de uitlaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding