Rijkswaterstaat rijdt Honda Civic Hybrid

Honda krijgt voet aan de grond met de Civic Hybrid. Rijkswaterstaat wil in 2008 het merendeel van zijn zakenauto’s vervangen hebben door hybrides, waaronder de Civic.

De eerste zestig Civics zijn in bestelling of al afgeleverd. Rijkswaterstaat wil in 2008 het merendeel van de auto’s voor zakelijke ritten vervangen hebben door hybrides. In 2006 besloot Rijkswaterstaat de zakenauto’s te vervangen door hybrides. Door te kiezen voor auto’s met zuinige hybride aandrijving laat de dienst zien ‘zich in te zetten voor het milieu’. Honda heeft een overeenkomst getekend voor de levering van dienstauto’s volgens de zogenaamde milieukavel. Hierdoor mag Honda de Civic Hybrid leveren aan alle ministeries, waaronder ook Rijkswaterstaat. “De medewerkers die gebruik maken van een poolauto mogen zelf het merk bepalen, onder voorwaarde dat het een auto met een hybride aandrijving is”, zegt Peter van den Berg, accountmanager fleetsales en leasing. Rijkswaterstaat gebruikt bijgevolg veel Toyota’s Prius, een uniek model die uitsluitend als hybride gemaakt wordt en daarom een grote herkenbaarheid heeft, veel groter althans dan de Civic Hybrid. “Honda Nederland heeft alle diensten van Rijkswaterstaat een maand lang een Civic Hybrid aangeboden. Op deze manier konden de mensen ervaren hoe het is in deze auto te rijden”, aldus Van den Berg. De eerste vijftien Civics Hybrid zijn al in 2006 geleverd aan de Rijkswaterstaat district Limburg en onlangs zijn elf Civics Hybrid afgeleverd aan Rijkswaterstaat Oost-Nederland. De Honda Civics Hybrid zijn bestickerd met de tekst ‘Rijkswaterstaat rijdt schoner’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rijkswaterstaat rijdt Honda Civic Hybrid - Automobielmanagement.nl

Rijkswaterstaat rijdt Honda Civic Hybrid

Honda krijgt voet aan de grond met de Civic Hybrid. Rijkswaterstaat wil in 2008 het merendeel van zijn zakenauto’s vervangen hebben door hybrides, waaronder de Civic.

De eerste zestig Civics zijn in bestelling of al afgeleverd. Rijkswaterstaat wil in 2008 het merendeel van de auto’s voor zakelijke ritten vervangen hebben door hybrides. In 2006 besloot Rijkswaterstaat de zakenauto’s te vervangen door hybrides. Door te kiezen voor auto’s met zuinige hybride aandrijving laat de dienst zien ‘zich in te zetten voor het milieu’. Honda heeft een overeenkomst getekend voor de levering van dienstauto’s volgens de zogenaamde milieukavel. Hierdoor mag Honda de Civic Hybrid leveren aan alle ministeries, waaronder ook Rijkswaterstaat. “De medewerkers die gebruik maken van een poolauto mogen zelf het merk bepalen, onder voorwaarde dat het een auto met een hybride aandrijving is”, zegt Peter van den Berg, accountmanager fleetsales en leasing. Rijkswaterstaat gebruikt bijgevolg veel Toyota’s Prius, een uniek model die uitsluitend als hybride gemaakt wordt en daarom een grote herkenbaarheid heeft, veel groter althans dan de Civic Hybrid. “Honda Nederland heeft alle diensten van Rijkswaterstaat een maand lang een Civic Hybrid aangeboden. Op deze manier konden de mensen ervaren hoe het is in deze auto te rijden”, aldus Van den Berg. De eerste vijftien Civics Hybrid zijn al in 2006 geleverd aan de Rijkswaterstaat district Limburg en onlangs zijn elf Civics Hybrid afgeleverd aan Rijkswaterstaat Oost-Nederland. De Honda Civics Hybrid zijn bestickerd met de tekst ‘Rijkswaterstaat rijdt schoner’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding