Emissiewetgeving kost Europese autofabrikanten elf miljard

Tegemoet komen aan de nieuwe emissiewetgeving zal de zeven belangrijkste Europese autofabrikanten tussen 2008 en 2012 ruim elf miljard euro gaan kosten.

Gek genoeg zouden de fabrikanten van luxe merken hierbij beter af zijn dan fabrikanten van volumemerken, aldus een onderzoek van Credit Suisse en A.T. Kearney. Het onderzoek schat dat de kosten per auto zullen uitkomen op vijftienhonderd euro per auto voor Volkswagen, BMW en Mercedes. Renault, PSA en Fiat zouden achthonderd tot duizend euro per auto kwijt zijn. Maar volgens de onderzoekers lijken de luxe merken daarmee beter af te zijn omdat zij meer mogelijkheden hebben het brandstofverbruik terug te dringen en de kosten ervan door te belasten aan hun klanten. Omgekeerd zouden de kosten een goedkoop volumemodel in de verliezen kunnen drukken. De EU wil dat het huidige gemiddelde van 160 gram per kilometer CO2 wordt verlaagd naar 120 gram per kilometer in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Emissiewetgeving kost Europese autofabrikanten elf miljard - Automobielmanagement.nl

Emissiewetgeving kost Europese autofabrikanten elf miljard

Tegemoet komen aan de nieuwe emissiewetgeving zal de zeven belangrijkste Europese autofabrikanten tussen 2008 en 2012 ruim elf miljard euro gaan kosten.

Gek genoeg zouden de fabrikanten van luxe merken hierbij beter af zijn dan fabrikanten van volumemerken, aldus een onderzoek van Credit Suisse en A.T. Kearney. Het onderzoek schat dat de kosten per auto zullen uitkomen op vijftienhonderd euro per auto voor Volkswagen, BMW en Mercedes. Renault, PSA en Fiat zouden achthonderd tot duizend euro per auto kwijt zijn. Maar volgens de onderzoekers lijken de luxe merken daarmee beter af te zijn omdat zij meer mogelijkheden hebben het brandstofverbruik terug te dringen en de kosten ervan door te belasten aan hun klanten. Omgekeerd zouden de kosten een goedkoop volumemodel in de verliezen kunnen drukken. De EU wil dat het huidige gemiddelde van 160 gram per kilometer CO2 wordt verlaagd naar 120 gram per kilometer in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding