Verkeer & Waterstaat wil landelijk netwerk alternatieve brandstoffen

Zo'n netwerk voor aardgas, biogas en ethanol moet er binnen drie jaar zijn.

Dat is het streven van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Veel automobilisten en bedrijven zien op dit moment af van de aankoop van auto’s die rijden op een brandstof die nog slecht verkrijgbaar is. Vanwege de positieve effecten van het gebruik van die brandstoffen op het milieu wil het ministerie nog dit najaar geld beschikbaar stellen voor de realisatie én exploitatie van tankstations voor alternatieve brandstoffen. SenterNovem heeft de opdracht gekregen deze nieuwe subsidieregeling voor te bereiden. Die regeling houdt in dat pomphouders en andere investeerders financieel gesteund worden bij de bouw van nieuwe vulpunten met alternatieve brandstoffen. SenterNovem voert hierover tot half september gesprekken met verschillende partijen. Daarna wordt de regeling definitief geformuleerd en kunnen aanvragen ingediend worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkeer & Waterstaat wil landelijk netwerk alternatieve brandstoffen - Automobielmanagement.nl

Verkeer & Waterstaat wil landelijk netwerk alternatieve brandstoffen

Zo'n netwerk voor aardgas, biogas en ethanol moet er binnen drie jaar zijn.

Dat is het streven van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Veel automobilisten en bedrijven zien op dit moment af van de aankoop van auto’s die rijden op een brandstof die nog slecht verkrijgbaar is. Vanwege de positieve effecten van het gebruik van die brandstoffen op het milieu wil het ministerie nog dit najaar geld beschikbaar stellen voor de realisatie én exploitatie van tankstations voor alternatieve brandstoffen. SenterNovem heeft de opdracht gekregen deze nieuwe subsidieregeling voor te bereiden. Die regeling houdt in dat pomphouders en andere investeerders financieel gesteund worden bij de bouw van nieuwe vulpunten met alternatieve brandstoffen. SenterNovem voert hierover tot half september gesprekken met verschillende partijen. Daarna wordt de regeling definitief geformuleerd en kunnen aanvragen ingediend worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding