Carsharing, oftewel autodelen, is een systeem waarbij op basis van abonnementen een auto gedeeld kan worden. Inmiddels maken al meer dan twintigduizend Nederlanders gebruik van deelauto’s. Daarnaast zijn naar schatting nog eens zestigduizend Nederlanders die particulier auto’s delen, weet Carsharing. Diverse maatregelen om de schadelijke uitstoot tegen te gaan, hebben weliswaar geleid tot schonere auto’s en minder CO2-uitstoot maar het aantal auto’s is toegenomen. Autodelen kan een een reëel alternatief zijn. SenterNovem ondersteunt dit deelautoconcept met een subsidie. Drive CarSharing gebruikt de schoonste en zuinigste auto’s in hun klasse zoals hybride modellen en A-label auto’s. Drive CarSharing denkt ook mee in nieuwe technologieën zoals aardgas. Auto’s die rijden op aardgas zouden namelijk uitstekend passen binnen het concept van Drive gezien de relatief lage emissie van vervuilende stoffen. Een positief neveneffect is de verandering van rijgewoonte, stelt de initiatiefnemer. Volgens de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik blijkt dat autodelers bewuster omgaan met hun mobiliteit en twaalf procent minder gebruikmaken van de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding