Ook Tokio blijkt overwegend groen

Ook de Tokyo Motor Show laat zien dat auto’s al in de nabije toekomst veel ‘groener’ zullen zijn dan enkele jaren geleden werd verwacht.

Ook in Japan laten de grote autofabrikanten zien hoe milieuvriendelijk ze wel bezig zijn. Toyota toont zijn 1/X, een plug-in hybride auto die maar vierhonderd kilo weegt. De auto rijdt met dezelfde snelheden als de Prius maar met een motortje dat maar eenderde zo groot is. Nissan heeft een elektrische auto (Pivo) en Honda heeft de sport-hybride CR-Z. “Vorig jaar was hybride de basistechnologie maar nu zie je een reeks van technologieën”, aldus een analist in Financial Times. Honda ontwikkelt een nieuwe hybride voor 2009 en wil volgend jaar een klein aantal brandstofcelauto’s op de markt brengen. Nissan ontwikkelt hybride techniek, schone diesels en elektrische auto’s, Mitsubishi doet schone diesels en elektrische auto’s en Mazda werkt aan duurzame auto’s op basis van zijn rotatiemotor. Het meest ambitieus is Toyota die op alle fronten werkt: hybrides, schone diesel, biobrandstof, elektrische auto’s en brandstofcelauto’s. Meer over Tokio in AM nummer 20 van 9 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Tokio blijkt overwegend groen - Automobielmanagement.nl

Ook Tokio blijkt overwegend groen

Ook de Tokyo Motor Show laat zien dat auto’s al in de nabije toekomst veel ‘groener’ zullen zijn dan enkele jaren geleden werd verwacht.

Ook in Japan laten de grote autofabrikanten zien hoe milieuvriendelijk ze wel bezig zijn. Toyota toont zijn 1/X, een plug-in hybride auto die maar vierhonderd kilo weegt. De auto rijdt met dezelfde snelheden als de Prius maar met een motortje dat maar eenderde zo groot is. Nissan heeft een elektrische auto (Pivo) en Honda heeft de sport-hybride CR-Z. “Vorig jaar was hybride de basistechnologie maar nu zie je een reeks van technologieën”, aldus een analist in Financial Times. Honda ontwikkelt een nieuwe hybride voor 2009 en wil volgend jaar een klein aantal brandstofcelauto’s op de markt brengen. Nissan ontwikkelt hybride techniek, schone diesels en elektrische auto’s, Mitsubishi doet schone diesels en elektrische auto’s en Mazda werkt aan duurzame auto’s op basis van zijn rotatiemotor. Het meest ambitieus is Toyota die op alle fronten werkt: hybrides, schone diesel, biobrandstof, elektrische auto’s en brandstofcelauto’s. Meer over Tokio in AM nummer 20 van 9 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding