Peugeot 307 Hybrid HDI: 74 gram CO2 per kilometer

Peugeot doet mee aan de Challenge Bibendum van Michelin met een 307 Hybrid HDI die maar 74 gram CO2 per kilometer uitstoot.

Dat komt onder meer doordat de hybride-diesel rijdt op B30 brandstof, een mix van diesel en dertig procent biodiesel. Dit bewijst, zo stelt Peugeot, dat ‘exceptionele resultaten’ zijn te behalen door verschillende bestaande technieken te combineren. Overigens stoot de auto daadwerkelijk meer uit (zo’n 90 gram) maar het deel van de CO2-uitstoot dat voortkomt uit het deel biodiesel, en dat dus weer terug opgenomen wordt tijdens het groeien van nieuwe aanplant, is alvast in mindering gebracht. Zo komt Peugeot aan netto 74 gram. Hybrid HDI bestaat uit een 1.6 HDI-motor met roetfilter en een elektrische motor, een omvormer, een hogespanningaccu en diverse regelsystemen waaronder een stop-en-start-systeem. De versnellingsbak wordt bovendien elektronisch geregeld. .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot 307 Hybrid HDI: 74 gram CO2 per kilometer - Automobielmanagement.nl

Peugeot 307 Hybrid HDI: 74 gram CO2 per kilometer

Peugeot doet mee aan de Challenge Bibendum van Michelin met een 307 Hybrid HDI die maar 74 gram CO2 per kilometer uitstoot.

Dat komt onder meer doordat de hybride-diesel rijdt op B30 brandstof, een mix van diesel en dertig procent biodiesel. Dit bewijst, zo stelt Peugeot, dat ‘exceptionele resultaten’ zijn te behalen door verschillende bestaande technieken te combineren. Overigens stoot de auto daadwerkelijk meer uit (zo’n 90 gram) maar het deel van de CO2-uitstoot dat voortkomt uit het deel biodiesel, en dat dus weer terug opgenomen wordt tijdens het groeien van nieuwe aanplant, is alvast in mindering gebracht. Zo komt Peugeot aan netto 74 gram. Hybrid HDI bestaat uit een 1.6 HDI-motor met roetfilter en een elektrische motor, een omvormer, een hogespanningaccu en diverse regelsystemen waaronder een stop-en-start-systeem. De versnellingsbak wordt bovendien elektronisch geregeld. .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding