BP lanceert Targetneutral in Nederland

Nederlandse weggebruikers kunnen hun CO2-uitstoot 'neutraliseren' met het Targetneutral programma van BP.

"Twintig procent van alle CO2-uitstoot in Nederland is afkomstig van het wegvervoer”, aldus Hendrik Muilerman, fuels manager van BP Nederland. “Het programma Targetneutral geeft weggebruikers de kans om op een eenvoudige manier zelf iets te doen aan het probleem van klimaatverandering”. Door zich aan te melden op de website www.targetneutral.nl , kunnen zij via een eenvoudige rekenmethode hun jaarlijkse CO2- uitstoot bepalen. Het programma stelt vervolgens vast welke financiële contributie nodig is om deze uitstoot elders te neutraliseren. De bijdragen van de deelnemers aan het programma worden vervolgens geïnvesteerd in wereldwijde projecten die CO2-uitstoot beperken. Een gemiddelde auto die 16 duizend kilometer per jaar rijdt, genereert ongeveer drie ton CO2 – genoeg om een grote luchtballon mee te vullen. Het neutraliseren van deze uitstoot via Targetneutral kost ongeveer dertig euro per jaar, zegt BP. Targetneutral is een vrijwillig programma en staat open voor alle weggebruikers, dus niet alleen BP klanten. BP zegt geen winst te maken op de bijdragen van de weggebruikers en draagt zelf ook bij aan het programma. Targetneutral-deelnemers die bij BP tanken en bij betaling hun FreeBees kaart overhandigen, zorgen er namelijk voor dat BP tot 18 eurocent per tank standaardbrandstof en 36 eurocent per tank BP Ultimate in een apart fonds stort. Hiermee zal BP een additioneel CO2-reductieproject financieren dat mede in samenwerking met Klimaatbureau HIER zal worden geïdentificeerd. Het programma is door BP in Engeland ontwikkeld en daar vorig jaar ingevoerd. Het wordt geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijk Adivisory & Assurance Panel in Engeland onder voorzitterschap van Jonathon Porritt, oprichter van het Forum for the Future, zo stelt BP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BP lanceert Targetneutral in Nederland - Automobielmanagement.nl

BP lanceert Targetneutral in Nederland

Nederlandse weggebruikers kunnen hun CO2-uitstoot 'neutraliseren' met het Targetneutral programma van BP.

"Twintig procent van alle CO2-uitstoot in Nederland is afkomstig van het wegvervoer”, aldus Hendrik Muilerman, fuels manager van BP Nederland. “Het programma Targetneutral geeft weggebruikers de kans om op een eenvoudige manier zelf iets te doen aan het probleem van klimaatverandering”. Door zich aan te melden op de website www.targetneutral.nl , kunnen zij via een eenvoudige rekenmethode hun jaarlijkse CO2- uitstoot bepalen. Het programma stelt vervolgens vast welke financiële contributie nodig is om deze uitstoot elders te neutraliseren. De bijdragen van de deelnemers aan het programma worden vervolgens geïnvesteerd in wereldwijde projecten die CO2-uitstoot beperken. Een gemiddelde auto die 16 duizend kilometer per jaar rijdt, genereert ongeveer drie ton CO2 – genoeg om een grote luchtballon mee te vullen. Het neutraliseren van deze uitstoot via Targetneutral kost ongeveer dertig euro per jaar, zegt BP. Targetneutral is een vrijwillig programma en staat open voor alle weggebruikers, dus niet alleen BP klanten. BP zegt geen winst te maken op de bijdragen van de weggebruikers en draagt zelf ook bij aan het programma. Targetneutral-deelnemers die bij BP tanken en bij betaling hun FreeBees kaart overhandigen, zorgen er namelijk voor dat BP tot 18 eurocent per tank standaardbrandstof en 36 eurocent per tank BP Ultimate in een apart fonds stort. Hiermee zal BP een additioneel CO2-reductieproject financieren dat mede in samenwerking met Klimaatbureau HIER zal worden geïdentificeerd. Het programma is door BP in Engeland ontwikkeld en daar vorig jaar ingevoerd. Het wordt geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijk Adivisory & Assurance Panel in Engeland onder voorzitterschap van Jonathon Porritt, oprichter van het Forum for the Future, zo stelt BP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding