Chrysler gaat het milieu ontzien

Chrysler LLC laat in Detroit drie conceptauto's zien die ieder op hun eigen manier 'het milieu zo veel mogelijk ontzien'.

Chrysler zelf toont de ecoVoyager Concept met brandstofcel, Dodge laat met de ZEO Concept zien dat ook muscle cars elektrisch aangedreven kunnen zijn. De Jeep Renegade Concept combineert een Bluetec dieselmotor met elektrische aandrijving. Eén van de speerpunten van ‘het nieuwe Chrysler’ is Be Green. Chrysler heeft inmiddels anderhalf miljoen E85-voertuigen afgeleverd en het huidige modellenprogramma bestaat voor een belangrijk deel uit auto’s met efficiëntere (viercilinder) motoren. En op de onlangs gehouden Los Angeles Autoshow onthulde Chrysler zijn eerste hybride productiemodellen: de Chrysler Aspen en de Dodge Durango met het hightech Two-mode Hybrid System. De Chrysler ecoVoyager, de Dodge ZEO en de Jeep Renegade laten zien wat de volgende stappen zouden kunnen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler gaat het milieu ontzien - Automobielmanagement.nl

Chrysler gaat het milieu ontzien

Chrysler LLC laat in Detroit drie conceptauto's zien die ieder op hun eigen manier 'het milieu zo veel mogelijk ontzien'.

Chrysler zelf toont de ecoVoyager Concept met brandstofcel, Dodge laat met de ZEO Concept zien dat ook muscle cars elektrisch aangedreven kunnen zijn. De Jeep Renegade Concept combineert een Bluetec dieselmotor met elektrische aandrijving. Eén van de speerpunten van ‘het nieuwe Chrysler’ is Be Green. Chrysler heeft inmiddels anderhalf miljoen E85-voertuigen afgeleverd en het huidige modellenprogramma bestaat voor een belangrijk deel uit auto’s met efficiëntere (viercilinder) motoren. En op de onlangs gehouden Los Angeles Autoshow onthulde Chrysler zijn eerste hybride productiemodellen: de Chrysler Aspen en de Dodge Durango met het hightech Two-mode Hybrid System. De Chrysler ecoVoyager, de Dodge ZEO en de Jeep Renegade laten zien wat de volgende stappen zouden kunnen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding