Ecotax van 2600 euro op Franse 4×4

Frankrijk gaat op krachtige 4×4's en SUV's een ecotax van maximaal 2600 euro heffen.

Aan de andere kant krijgen kopers van een milieuvriendelijke kleine auto een ‘eco no-claim bonus’ van duizend euro uit de overheidskas. In politieke kringen wordt aangenomen dat president Sarkozy niet alleen vriendelijk wil zijn voor het milieu maar ook z’n nationale automerken Renault, Peugeot en Citroen met hun vele kleine modellen een voordeeltje toeschuift ten koste van bijvoorbeeld de grote wagens van Duitse concurrenten als Mercedes en BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ecotax van 2600 euro op Franse 4×4 - Automobielmanagement.nl

Ecotax van 2600 euro op Franse 4×4

Frankrijk gaat op krachtige 4×4's en SUV's een ecotax van maximaal 2600 euro heffen.

Aan de andere kant krijgen kopers van een milieuvriendelijke kleine auto een ‘eco no-claim bonus’ van duizend euro uit de overheidskas. In politieke kringen wordt aangenomen dat president Sarkozy niet alleen vriendelijk wil zijn voor het milieu maar ook z’n nationale automerken Renault, Peugeot en Citroen met hun vele kleine modellen een voordeeltje toeschuift ten koste van bijvoorbeeld de grote wagens van Duitse concurrenten als Mercedes en BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding