Autofabrikanten geven 'steun' aan klimaatbesprekingen Bali

De koepel van Europese autofabrikanten Acea zegt steun te geven aan de door de VN gesponsorde gesprekken over klimaatverandering. Acea wil wereldwijd een consistent beleid.

Acea heeft een persbericht uitgebracht dat is ondertekend door de dertien ceo’s van de leden van Acea. De organisatie vindt dat de betrokken ministers tot de ‘allesomvattende overeenkomst’ zullen komen die onze planeet nodig heeft. De Europese autoindustrie zegt trots te zijn op de vooruitgang die zij heeft geboekt op het gebied van uitstoot en is gereed om verder te gaan voor nog betere resultaten. Maar daarvoor heeft men een partnerschap nodig met de politiek die is gebaseerd op een gemeenschappelijke visie. Consistente politieke inzet zou consumenten stimuleren auto’s te kopen die relatief weinig uitstoten. Daarmee zou de vraag naar geavanceerde auto’s en naar alternatieve brandstoffen toenemen. De Acea herhaalt nog eens dat de leden samen twintig miljard euro per jaar investeren in research & development om de uitstoot van auto’s te verminderen. Het uiteindelijke doel is te komen tot onafhankelijkheid van fossiele brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autofabrikanten geven 'steun' aan klimaatbesprekingen Bali - Automobielmanagement.nl

Autofabrikanten geven 'steun' aan klimaatbesprekingen Bali

De koepel van Europese autofabrikanten Acea zegt steun te geven aan de door de VN gesponsorde gesprekken over klimaatverandering. Acea wil wereldwijd een consistent beleid.

Acea heeft een persbericht uitgebracht dat is ondertekend door de dertien ceo’s van de leden van Acea. De organisatie vindt dat de betrokken ministers tot de ‘allesomvattende overeenkomst’ zullen komen die onze planeet nodig heeft. De Europese autoindustrie zegt trots te zijn op de vooruitgang die zij heeft geboekt op het gebied van uitstoot en is gereed om verder te gaan voor nog betere resultaten. Maar daarvoor heeft men een partnerschap nodig met de politiek die is gebaseerd op een gemeenschappelijke visie. Consistente politieke inzet zou consumenten stimuleren auto’s te kopen die relatief weinig uitstoten. Daarmee zou de vraag naar geavanceerde auto’s en naar alternatieve brandstoffen toenemen. De Acea herhaalt nog eens dat de leden samen twintig miljard euro per jaar investeren in research & development om de uitstoot van auto’s te verminderen. Het uiteindelijke doel is te komen tot onafhankelijkheid van fossiele brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding