Wereldwijde groei hybridesegment verwacht

Wereldwijd zal de markt voor hybride voertuigen verdrievoudigen, voorspelt het Japanse Nomura Research Institute.

Deze denktank verwacht dat in 2007 het aantal verkochte hybride auto’s weliswaar zal blijven staan op 619 duizend exemplaren, maar dat het er in 2012 bijna 2,2 miljoen zullen zijn. De Verenigde Staten bekleden tegen die tijd de koppositie, met 1,68 miljoen hybrides. Tweede is in 2012 Japan (460 duizend), op grote afstand gevolgd door Europa: 52.000 verkochte hybrides. De groei van het hybrideauto’s (met benzine- én elektromotor, zoals de Toyota Prius) neemt volgens het Japanse instituut vooral een vlucht door de groeiende druk op autofabrikanten om de CO2-emissie te beperken. Een rol speelt ook de dalende prijs van hybrides en hun bredere beschikbaarheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wereldwijde groei hybridesegment verwacht - Automobielmanagement.nl

Wereldwijde groei hybridesegment verwacht

Wereldwijd zal de markt voor hybride voertuigen verdrievoudigen, voorspelt het Japanse Nomura Research Institute.

Deze denktank verwacht dat in 2007 het aantal verkochte hybride auto’s weliswaar zal blijven staan op 619 duizend exemplaren, maar dat het er in 2012 bijna 2,2 miljoen zullen zijn. De Verenigde Staten bekleden tegen die tijd de koppositie, met 1,68 miljoen hybrides. Tweede is in 2012 Japan (460 duizend), op grote afstand gevolgd door Europa: 52.000 verkochte hybrides. De groei van het hybrideauto’s (met benzine- én elektromotor, zoals de Toyota Prius) neemt volgens het Japanse instituut vooral een vlucht door de groeiende druk op autofabrikanten om de CO2-emissie te beperken. Een rol speelt ook de dalende prijs van hybrides en hun bredere beschikbaarheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding