Brandstofbesparing bij Ford met EcoBoost

Ford Motor Company introduceert een nieuwe motortechnologie met de naam EcoBoost. Het gaat om downsized motoren met directe inspuiting en turbolading.

Dat moet in de komende vijf jaar een twintig procent lager verbruik opleveren bij een half miljoen auto’s van de merken Ford, Lincoln en Mercury. EcoBoost is een combinatie van turbotechniek en directe benzine-inspuiting dat wordt gebruikt op vier- en zescilinders. Het systeem verbetert gewone betaalbare motoren, hybrides en dieselmotoren zijn veel duurder. De extra kosten van de motor zouden door de klant in Amerika in dertig maanden kunnen worden terugverdiend, claimt Ford. Bij een dieselmotor zou dat zevenenhalf jaar zijn, bij een hybride twaalf jaar. EcoBoost komt eerst op het Lincoln MKS vlaggenschip in 2009. Tegen het jaar 2013 zullen meer dan een half miljoen auto’s met EcoBoost in de VS rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Brandstofbesparing bij Ford met EcoBoost - Automobielmanagement.nl

Brandstofbesparing bij Ford met EcoBoost

Ford Motor Company introduceert een nieuwe motortechnologie met de naam EcoBoost. Het gaat om downsized motoren met directe inspuiting en turbolading.

Dat moet in de komende vijf jaar een twintig procent lager verbruik opleveren bij een half miljoen auto’s van de merken Ford, Lincoln en Mercury. EcoBoost is een combinatie van turbotechniek en directe benzine-inspuiting dat wordt gebruikt op vier- en zescilinders. Het systeem verbetert gewone betaalbare motoren, hybrides en dieselmotoren zijn veel duurder. De extra kosten van de motor zouden door de klant in Amerika in dertig maanden kunnen worden terugverdiend, claimt Ford. Bij een dieselmotor zou dat zevenenhalf jaar zijn, bij een hybride twaalf jaar. EcoBoost komt eerst op het Lincoln MKS vlaggenschip in 2009. Tegen het jaar 2013 zullen meer dan een half miljoen auto’s met EcoBoost in de VS rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding