Dat meldt een rapport van een onderzoek dat de EU zelf heeft laten uitvoeren door Joint Research Centre, het eigen wetenschappelijke bureau van de EU. Zo meldt Financial Times. Woensdag 23 januari zal de Commissie praten over plannen voor biobrandstof die tegen 2020 tien procent van de brandstof voor transport in de EU moet uitmaken. De kosten van de doelstelling zullen vrijwel zeker de voordelen overstijgen, aldus het rapport. Bovendien zou het twijfelachtig zijn of de tien procent wel een besparend effect heeft op de uitstoot van broeikasgas. Het rapport suggereert dat het wellicht beter is energie op te wekken met biobrandstof dan het te gebruiken voor transport. In de wereld ontstaat steeds meer protest tegen het gebruik van landbouwproducten ( is voedsel) voor de productie van biobrandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding