Renault Nissan: elektrisch rijden met ‘snelle accuwissels’

Renault Nissan heeft een ambitieus plan voor elektrische auto’s gepresenteerd. Het plan is gebaseerd op het snel wisselen van accu’s bij een soort ‘tankstations’. De accu’s worden eigendom van het netwerk waardoor de auto&#82

Het plan voorziet in een netwerk van vijfhonderdduizend oplaadpunten en honderdvijftig wisselstations. Daar kunnen automobilisten hun accu in ongeveer vijf minuten verwisselen voor een opgeladen exemplaar als dat nodig is. De test zal dit jaar beginnen en Renault Nissan zal vanaf 2011 de nieuwe elektrische auto’s gaan verkopen, meldt de Financial Times. Het plan wordt uitgevoerd in Israël en heeft de steun van de regering. Die kan daarmee Israël’s afhankelijkheid van olie reduceren. Het gaat om de tot dusver grootste landelijke inzet van elektrische auto’s. Volgens Renault Nissan is dit het eerste zichtbare resultaat van het streven om wereldwijd nulemissie-auto’s in te zetten. De alliantie verwacht dat er ook een markt is in de categorie ‘tweede auto’s’ die dagelijks minder dan honderd kilometer rijden. Investeerder in het netwerk is ‘Project Better Place’ uit Silicon Valley, dat een miljard dollar in Israël zal investeren. Overwogen wordt ook om soortgelijke plannen uit te voeren in andere dichtbevolkte kleine landen en gebieden. Nissan zou een lithium-ion accupakket hebben ontwikkeld dat het merk in massaproductie wil nemen. Renault zegt te werken aan ‘verwisselbare accu’s voor continue mobiliteit’. Maar de technische problemen zouden nog niet voor honderd procent zijn opgelost. Met het plan wil men de verkoopprijs van elektrische auto’s drastisch verminderen door de dure accu’s eigendom te maken van een ander bedrijf, namelijk van het bedrijf dat voor de infrastructuur zorgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault Nissan: elektrisch rijden met ‘snelle accuwissels’ - Automobielmanagement.nl

Renault Nissan: elektrisch rijden met ‘snelle accuwissels’

Renault Nissan heeft een ambitieus plan voor elektrische auto’s gepresenteerd. Het plan is gebaseerd op het snel wisselen van accu’s bij een soort ‘tankstations’. De accu’s worden eigendom van het netwerk waardoor de auto&#82

Het plan voorziet in een netwerk van vijfhonderdduizend oplaadpunten en honderdvijftig wisselstations. Daar kunnen automobilisten hun accu in ongeveer vijf minuten verwisselen voor een opgeladen exemplaar als dat nodig is. De test zal dit jaar beginnen en Renault Nissan zal vanaf 2011 de nieuwe elektrische auto’s gaan verkopen, meldt de Financial Times. Het plan wordt uitgevoerd in Israël en heeft de steun van de regering. Die kan daarmee Israël’s afhankelijkheid van olie reduceren. Het gaat om de tot dusver grootste landelijke inzet van elektrische auto’s. Volgens Renault Nissan is dit het eerste zichtbare resultaat van het streven om wereldwijd nulemissie-auto’s in te zetten. De alliantie verwacht dat er ook een markt is in de categorie ‘tweede auto’s’ die dagelijks minder dan honderd kilometer rijden. Investeerder in het netwerk is ‘Project Better Place’ uit Silicon Valley, dat een miljard dollar in Israël zal investeren. Overwogen wordt ook om soortgelijke plannen uit te voeren in andere dichtbevolkte kleine landen en gebieden. Nissan zou een lithium-ion accupakket hebben ontwikkeld dat het merk in massaproductie wil nemen. Renault zegt te werken aan ‘verwisselbare accu’s voor continue mobiliteit’. Maar de technische problemen zouden nog niet voor honderd procent zijn opgelost. Met het plan wil men de verkoopprijs van elektrische auto’s drastisch verminderen door de dure accu’s eigendom te maken van een ander bedrijf, namelijk van het bedrijf dat voor de infrastructuur zorgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding