CO2-norm kost veel minder dan verwacht

Het behalen van de CO2-norm gaat lang niet zoveel kosten als de autofabrikanten roepen.

Tot die conclusie komt het ratingsbureau Moody’s in een bericht. Een bedrag tussen de driehonderd en duizend euro zou te verwachten zijn, als gevolg van schaaleffecten en kostendeling tussen fabrikanten en toeleveranciers. Hiermee is geen rekening gehouden met eventuele boetes als de CO2-grens overschreden wordt. De Europese Commissie gaat uit van een kostenstijging van 1350 euro, de autofabrikanten zelf houden het op dik 3500 euro per auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CO2-norm kost veel minder dan verwacht - Automobielmanagement.nl

CO2-norm kost veel minder dan verwacht

Het behalen van de CO2-norm gaat lang niet zoveel kosten als de autofabrikanten roepen.

Tot die conclusie komt het ratingsbureau Moody’s in een bericht. Een bedrag tussen de driehonderd en duizend euro zou te verwachten zijn, als gevolg van schaaleffecten en kostendeling tussen fabrikanten en toeleveranciers. Hiermee is geen rekening gehouden met eventuele boetes als de CO2-grens overschreden wordt. De Europese Commissie gaat uit van een kostenstijging van 1350 euro, de autofabrikanten zelf houden het op dik 3500 euro per auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding