Negen van tien Fiats met groen label

Fiat wil in 2012 de laagste gemiddelde CO2-uitstoot voor auto’s bereiken. In Nederland hebben negen van de tien verkochte Fiats een groen label.

De weg van het zogenaamde downsizen is eveneens ingeslagen. De onlangs geïntroduceerde 1.4 T-jet turbobenzinemotor (vermogen tot 150 pk) is het eerste resultaat. De volgende ontwikkeling is een 0.9 tweecilinder met vermogens tussen 60 en 100 pk. Deze motor is twintig procent zuiniger zonder prestatieverlies. Fiat wil het laagste gemiddelde CO2-uitstootgehalte voor auto’s bereiken in 2012. Fiat wil dit halen met een nieuw programma voor motoren, versnellingsbakken en auto’s. Het programma omvat onder meer een structurele toepassing van stop&start, dat het brandstofverbruik met meer dan tien procent moet reduceren in stadsverkeer. Verder werkt het Italiaanse merk aan systemen die bijdragen aan een ecowaardige rijstijl. Zo is Fiat de eerste fabrikant die hoogwaardige software beschikbaar stelt die de rijstijl van de bestuurder analyseert en adviseert hoe er ecovriendelijker gereden kan worden. De rijstijl van de bestuurder kan opgeslagen worden op een usb-stick die aangesloten kan worden op het Blue&Me systeem. Vanaf september 2008 wordt dit systeem leverbaar. In januari en februari zijn in Nederland 4,5 duizend Fiats verkocht. Maar liefst negentig procent hebben groen milieulabel, claimt de importeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Negen van tien Fiats met groen label - Automobielmanagement.nl

Negen van tien Fiats met groen label

Fiat wil in 2012 de laagste gemiddelde CO2-uitstoot voor auto’s bereiken. In Nederland hebben negen van de tien verkochte Fiats een groen label.

De weg van het zogenaamde downsizen is eveneens ingeslagen. De onlangs geïntroduceerde 1.4 T-jet turbobenzinemotor (vermogen tot 150 pk) is het eerste resultaat. De volgende ontwikkeling is een 0.9 tweecilinder met vermogens tussen 60 en 100 pk. Deze motor is twintig procent zuiniger zonder prestatieverlies. Fiat wil het laagste gemiddelde CO2-uitstootgehalte voor auto’s bereiken in 2012. Fiat wil dit halen met een nieuw programma voor motoren, versnellingsbakken en auto’s. Het programma omvat onder meer een structurele toepassing van stop&start, dat het brandstofverbruik met meer dan tien procent moet reduceren in stadsverkeer. Verder werkt het Italiaanse merk aan systemen die bijdragen aan een ecowaardige rijstijl. Zo is Fiat de eerste fabrikant die hoogwaardige software beschikbaar stelt die de rijstijl van de bestuurder analyseert en adviseert hoe er ecovriendelijker gereden kan worden. De rijstijl van de bestuurder kan opgeslagen worden op een usb-stick die aangesloten kan worden op het Blue&Me systeem. Vanaf september 2008 wordt dit systeem leverbaar. In januari en februari zijn in Nederland 4,5 duizend Fiats verkocht. Maar liefst negentig procent hebben groen milieulabel, claimt de importeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding