Fiat laagste gemiddelde CO2-uitstoot

Van de tien grootste autofabrikanten in Europa heeft Fiat Automobiles de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van zijn modellen die in 2007 werden verkocht: 137,3 gram per kilometer.

Met die gemiddelde uitstoot eindigt Fiat voor merken als Peugeot (141,9 g/km), Citroën (142,2 g/km), Renault (146,4 g/km), Toyota (141,9 g/km), Ford (149,1 g/km), Opel/Vauxhall (152,9 g/km), Volkswagen (161,7 g/km), BMW (176,7g/km) en Mercedes (188,4 g/km). Een en ander is vastgesteld door Jato, een bekend bureau dat al jaren wereldwijd actief is op het gebied van consultancy en research in de auto-industrie.   “Los van de besluitvorming door Europa houden wij vast aan ons streven in 2012 de laagst mogelijke gemiddelde CO2-uitstoot voor Fiat personenauto’s te realiseren”, verklaart Lorenzo Sistino, directeur van Fiat Automobiles (Fiat, Lancia).  Fiat wil dit bereiken met een actieplan voor motoren en transmissies. Dit plan wordt geïntroduceerd als aanvulling op het gebruik van de Eco Drive, een applicatie die in samenwerking met Microsoft is ontwikkeld en die de mogelijkheid biedt om via de USB-aansluiting de rijstijl van bestuurders te analyseren, om hen zo te helpen bij het beperken van het brandstofverbruik en reduceren van emissies.   Fiat komt naar eigen zeggen met ‘oplossingen die voor iedereen bereikbaar en nu al leverbaar zijn’ om dit belangrijke doel te verwezenlijken. Deze oplossingen zijn het resultaat van producten die nu al op de markt beschikbaar zijn: research & development plannen, initiatieven voor duurzame mobiliteit die in samenwerking met overheden worden gepromoot, en investeringen in nieuwe productontwikkelingen.   Fiat is wereldwijd nummer één op het gebied van aardgasaangedreven auto’s (afgelopen jaar werden in Italië meer dan vijftigduizend auto’s van dit type verkocht). Fiat is van mening dat aardgasaandrijfsystemen momenteel de meest geschikte en qua technologie best beschikbare oplossingen bieden om vervuiling in stedelijke gebieden tegen te gaan.     Fiat heeft een gamma auto’s met bi-fuel (aardgas en benzine) die voldoen aan de mobiliteitseisen van een uitgebreide categorie gebruikers, waaronder de zakelijke sector. Tot de modellen in deze serie behoren onder andere de Doblò / Cargo, de Punto / Van, de Multipla, de Panda / Van en de Grande Punto die eind dit jaar leverbaar gaat worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat laagste gemiddelde CO2-uitstoot - Automobielmanagement.nl

Fiat laagste gemiddelde CO2-uitstoot

Van de tien grootste autofabrikanten in Europa heeft Fiat Automobiles de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van zijn modellen die in 2007 werden verkocht: 137,3 gram per kilometer.

Met die gemiddelde uitstoot eindigt Fiat voor merken als Peugeot (141,9 g/km), Citroën (142,2 g/km), Renault (146,4 g/km), Toyota (141,9 g/km), Ford (149,1 g/km), Opel/Vauxhall (152,9 g/km), Volkswagen (161,7 g/km), BMW (176,7g/km) en Mercedes (188,4 g/km). Een en ander is vastgesteld door Jato, een bekend bureau dat al jaren wereldwijd actief is op het gebied van consultancy en research in de auto-industrie.   “Los van de besluitvorming door Europa houden wij vast aan ons streven in 2012 de laagst mogelijke gemiddelde CO2-uitstoot voor Fiat personenauto’s te realiseren”, verklaart Lorenzo Sistino, directeur van Fiat Automobiles (Fiat, Lancia).  Fiat wil dit bereiken met een actieplan voor motoren en transmissies. Dit plan wordt geïntroduceerd als aanvulling op het gebruik van de Eco Drive, een applicatie die in samenwerking met Microsoft is ontwikkeld en die de mogelijkheid biedt om via de USB-aansluiting de rijstijl van bestuurders te analyseren, om hen zo te helpen bij het beperken van het brandstofverbruik en reduceren van emissies.   Fiat komt naar eigen zeggen met ‘oplossingen die voor iedereen bereikbaar en nu al leverbaar zijn’ om dit belangrijke doel te verwezenlijken. Deze oplossingen zijn het resultaat van producten die nu al op de markt beschikbaar zijn: research & development plannen, initiatieven voor duurzame mobiliteit die in samenwerking met overheden worden gepromoot, en investeringen in nieuwe productontwikkelingen.   Fiat is wereldwijd nummer één op het gebied van aardgasaangedreven auto’s (afgelopen jaar werden in Italië meer dan vijftigduizend auto’s van dit type verkocht). Fiat is van mening dat aardgasaandrijfsystemen momenteel de meest geschikte en qua technologie best beschikbare oplossingen bieden om vervuiling in stedelijke gebieden tegen te gaan.     Fiat heeft een gamma auto’s met bi-fuel (aardgas en benzine) die voldoen aan de mobiliteitseisen van een uitgebreide categorie gebruikers, waaronder de zakelijke sector. Tot de modellen in deze serie behoren onder andere de Doblò / Cargo, de Punto / Van, de Multipla, de Panda / Van en de Grande Punto die eind dit jaar leverbaar gaat worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding