Paul McCartney heeft mot met Britse CO2balance

Paul McCartney ligt onder vuur na het overvliegen van zijn ‘milieuvriendelijke’ Lexus vanuit Japan.

Milieuorganisaties zijn woedend omdat de voormalige Beatle zijn gloednieuwe hybride Lexus met een vrachtvliegtuig van Japan naar Groot-Brittannië heeft laten vervoeren. "Dat staat gelijk aan driehonderd rondjes om de wereld met de auto", briest de directeur van het Britse CO2balance, een stichting die zich inzet voor vermindering van kooldioxideuitstoot. McCartney kreeg de eco-auto van 102 duizend euro cadeau van Lexus, dat drie jaar geleden ook al de tournee van de 65-jarige zanger sponsorde.Het is niet duidelijk wie het besluit nam de auto te laten overvliegen. Zowel Lexus als een woordvoerder van McCartney wil niet reageren, aldus het bericht van AP (via Trouw).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Paul McCartney heeft mot met Britse CO2balance - Automobielmanagement.nl

Paul McCartney heeft mot met Britse CO2balance

Paul McCartney ligt onder vuur na het overvliegen van zijn ‘milieuvriendelijke’ Lexus vanuit Japan.

Milieuorganisaties zijn woedend omdat de voormalige Beatle zijn gloednieuwe hybride Lexus met een vrachtvliegtuig van Japan naar Groot-Brittannië heeft laten vervoeren. "Dat staat gelijk aan driehonderd rondjes om de wereld met de auto", briest de directeur van het Britse CO2balance, een stichting die zich inzet voor vermindering van kooldioxideuitstoot. McCartney kreeg de eco-auto van 102 duizend euro cadeau van Lexus, dat drie jaar geleden ook al de tournee van de 65-jarige zanger sponsorde.Het is niet duidelijk wie het besluit nam de auto te laten overvliegen. Zowel Lexus als een woordvoerder van McCartney wil niet reageren, aldus het bericht van AP (via Trouw).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding