Auto’s de laatste jaren steeds schoner

Verrassend is het niet, maar het is nu wel officieel: auto’s zijn de laatste vijf jaar een stuk schoner geworden.

Steeds vaker behalen nieuw geteste auto’s de klasse van 4 Ecotest-sterren. Een kwart van alle geteste auto’s is inmiddels in die klasse ingedeeld. Dat wijst de EcoTest uit, een peiling van de ANWB en zijn Europese zusterclubs. Ze namen de emissies van zo’n zevenhonderd auto’s onder de loep en vertaalden de uitstoot in punten en sterren.

Verbeteringen blijken vooral te zijn behaald door de eisen van Euro 4, en de schaduw die Euro-5 vooruit werpt. Autofabrikanten werken toe naar de eisen die in 2009 verplicht worden. En dat is nodig ook, want het brandstofverbruik, de uitstoot van CO2 en de uitstoot van NOx bij dieselauto’s moeten verder omlaag, vinden de autoclubs.

 

Op http://www.anwb.nl/ is een overzicht te vinden. Te zien zijn de geteste modellen die in Nederland op de markt zijn, een tabel met de verbeterde modellen en een tabel met de zes modellen die geen verbeteringen vertonen. Op http://www.ecotest.eu/ zijn de beoordelingen van alle bijna zevenhonderd modellen te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Auto’s de laatste jaren steeds schoner - Automobielmanagement.nl

Auto’s de laatste jaren steeds schoner

Verrassend is het niet, maar het is nu wel officieel: auto’s zijn de laatste vijf jaar een stuk schoner geworden.

Steeds vaker behalen nieuw geteste auto’s de klasse van 4 Ecotest-sterren. Een kwart van alle geteste auto’s is inmiddels in die klasse ingedeeld. Dat wijst de EcoTest uit, een peiling van de ANWB en zijn Europese zusterclubs. Ze namen de emissies van zo’n zevenhonderd auto’s onder de loep en vertaalden de uitstoot in punten en sterren.

Verbeteringen blijken vooral te zijn behaald door de eisen van Euro 4, en de schaduw die Euro-5 vooruit werpt. Autofabrikanten werken toe naar de eisen die in 2009 verplicht worden. En dat is nodig ook, want het brandstofverbruik, de uitstoot van CO2 en de uitstoot van NOx bij dieselauto’s moeten verder omlaag, vinden de autoclubs.

 

Op http://www.anwb.nl/ is een overzicht te vinden. Te zien zijn de geteste modellen die in Nederland op de markt zijn, een tabel met de verbeterde modellen en een tabel met de zes modellen die geen verbeteringen vertonen. Op http://www.ecotest.eu/ zijn de beoordelingen van alle bijna zevenhonderd modellen te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding