Rally-auto op jatropha-olie

Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bouwen een milieuvriendelijke rallyauto vol nieuwe techniek. Die gaat in januari 2009 de rally van negenduizend kilometer rijden.

De Go-4 rallyauto gaat rijden op jatropha-olie en hij krijgt een lichtgewicht zelfdragende body gemaakt van gerecyclede Pet-flessen (composieten en hoogwaardige kunststoffen). Ongeveer zestig studenten autotechniek, werktuigbouwkunde en industrieel productontwerpen van de HAN werken mee aan het project. Zij volgen stages of afstudeeropdrachten of leveren een bijdrage in de vorm van studieopdrachten. Zestien studenten werken nagenoeg fulltime aan het project.

 

Kort na de zomer moet het Dakar-voertuig al gereed zijn. Dan volgt er een periode waarin de auto uitvoerig wordt getest. Eind 2008 wordt het voertuig verscheept naar Buenos Aires in Argentinië. Uit vrees voor terroristische aanslagen gaat de rally voor het eerst in dertig jaar niet door Afrika maar door Zuid-Amerika. Van 2 tot en met 18 januari 2009 is het zover. Dan zal de Go-4 negenduizend kilometer door Chili en Argentinië razen.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rally-auto op jatropha-olie - Automobielmanagement.nl

Rally-auto op jatropha-olie

Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bouwen een milieuvriendelijke rallyauto vol nieuwe techniek. Die gaat in januari 2009 de rally van negenduizend kilometer rijden.

De Go-4 rallyauto gaat rijden op jatropha-olie en hij krijgt een lichtgewicht zelfdragende body gemaakt van gerecyclede Pet-flessen (composieten en hoogwaardige kunststoffen). Ongeveer zestig studenten autotechniek, werktuigbouwkunde en industrieel productontwerpen van de HAN werken mee aan het project. Zij volgen stages of afstudeeropdrachten of leveren een bijdrage in de vorm van studieopdrachten. Zestien studenten werken nagenoeg fulltime aan het project.

 

Kort na de zomer moet het Dakar-voertuig al gereed zijn. Dan volgt er een periode waarin de auto uitvoerig wordt getest. Eind 2008 wordt het voertuig verscheept naar Buenos Aires in Argentinië. Uit vrees voor terroristische aanslagen gaat de rally voor het eerst in dertig jaar niet door Afrika maar door Zuid-Amerika. Van 2 tot en met 18 januari 2009 is het zover. Dan zal de Go-4 negenduizend kilometer door Chili en Argentinië razen.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding