Lage bandenspanning kost miljarden

Volgens Bridgestone rijdt negentig procent van de Europese automobilisten met een te lage bandenspanning.

Dat kost jaarlijks ruim tien miljard euro aan extra brandstof en snellere slijtage van de banden. Bridgestone komt tot deze conclusie op grond van de veertigduizend bandenchecks die het vorig jaar in Europa heeft uitgevoerd. De bandenproducent stelt dat de onderdruk ten koste gaat van de wegligging en ook de rolweerstand sterk verhoogt waardoor het brandstofverbruik navenant omhoog gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lage bandenspanning kost miljarden - Automobielmanagement.nl

Lage bandenspanning kost miljarden

Volgens Bridgestone rijdt negentig procent van de Europese automobilisten met een te lage bandenspanning.

Dat kost jaarlijks ruim tien miljard euro aan extra brandstof en snellere slijtage van de banden. Bridgestone komt tot deze conclusie op grond van de veertigduizend bandenchecks die het vorig jaar in Europa heeft uitgevoerd. De bandenproducent stelt dat de onderdruk ten koste gaat van de wegligging en ook de rolweerstand sterk verhoogt waardoor het brandstofverbruik navenant omhoog gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding