Chrysler wil in 2010 klein model lanceren

De Amerikaanse fabrikant Chrysler is bezig een compacte auto te ontwikkelen.

Dit meldt de Financial Times, bij monde van Thomas Hausch, Chryslers vice-president International Sales.

Het nieuwe model zou Hornet moeten gaan heten, een typenaam die in een ver verleden al eens voor een Dodge werd gebruikt. Mede door de sterk gestegen brandstofprijzen – en de daaruit voortvloeiende, gewijzigde marktvraag – heeft Chrysler dringend behoefte aan een zuinig model. De marktintroductie daarvan staat zowel in de VS als in Europa voor 2010 op de rol. Het studiemodel van de Hornet is 385 cm lang en heeft een 1,6 liter viercilinder turbomotor van 170 pk. Overigens staat nog niet vast of de Hornet zal worden verkocht onder het Chrysler- of Dodge-label.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler wil in 2010 klein model lanceren - Automobielmanagement.nl

Chrysler wil in 2010 klein model lanceren

De Amerikaanse fabrikant Chrysler is bezig een compacte auto te ontwikkelen.

Dit meldt de Financial Times, bij monde van Thomas Hausch, Chryslers vice-president International Sales.

Het nieuwe model zou Hornet moeten gaan heten, een typenaam die in een ver verleden al eens voor een Dodge werd gebruikt. Mede door de sterk gestegen brandstofprijzen – en de daaruit voortvloeiende, gewijzigde marktvraag – heeft Chrysler dringend behoefte aan een zuinig model. De marktintroductie daarvan staat zowel in de VS als in Europa voor 2010 op de rol. Het studiemodel van de Hornet is 385 cm lang en heeft een 1,6 liter viercilinder turbomotor van 170 pk. Overigens staat nog niet vast of de Hornet zal worden verkocht onder het Chrysler- of Dodge-label.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding