Honda maakt auto’s met waterstofcel

Honda is begonnen met de commerciële productie van auto’s die worden aangedreven met een waterstofcel.

In eerste instantie wil Honda tweehonderd van deze FCX-Clarity’s maken. Ze gaan naar leaseklanten in de VS. De eerste berijders zitten in Californië, waar al enkele vulstations voor dergelijke waterstofcellen te vinden zijn. Later dit jaar komt de FCX-Clarity, die geen enkele CO2-uitstoot vertoont, ook in Japan op de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honda maakt auto’s met waterstofcel - Automobielmanagement.nl

Honda maakt auto’s met waterstofcel

Honda is begonnen met de commerciële productie van auto’s die worden aangedreven met een waterstofcel.

In eerste instantie wil Honda tweehonderd van deze FCX-Clarity’s maken. Ze gaan naar leaseklanten in de VS. De eerste berijders zitten in Californië, waar al enkele vulstations voor dergelijke waterstofcellen te vinden zijn. Later dit jaar komt de FCX-Clarity, die geen enkele CO2-uitstoot vertoont, ook in Japan op de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding