Met de geleidelijke invoering in alle modellen van EfficientDynamics heeft de BMW Group de totale CO2-uitstoot van zijn vloot naar beneden kunnen brengen. Ook in het modeljaar 2009 zal de beierse fabrikant van premiumauto’s zijn leidende positie uitbouwen bij de reducering van brandstofverbruik en emissie.

Als de nieuwe BMW 7-Serie deze herfst op de markt komt, wordt de technologie daarmee ook in de klasse van de luxe limo’s ingevoerd. Vanaf modeljaar 2009 zullen er 23 modellen zijn die een CO2-uitstoot hebben van 140 g/km, waardoor ze aan de EU5 norm voldoen. De BMW 330d met BluePerformance de eerste die in het modeljaar 2009 zal voldoen aan de vanaf 2014 geldende EU6 emissie-eisen.

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding