Autofabrikant Daimler en energiemaatschappij RWE hebben een offensief gepland op het gebied van elektro-auto’s. Al in 2009 moeten de eerste elektrische Smarts op de weg zijn.

 

De bedrijven willen in de grote steden in Europa netwerken van laadstations tot stand brengen voor een vloot van elektrische Smarts, zo meldt Financial Times Deutschland. Alleen al in Berlijn zou het om vijfhonderd stations gaan. De elektrische Smart presteert op concurrerende wijze met een benzine- of dieselvariant en de actieradius in de stad zou uitkomen op 150 kilometer. Voor het laden van de accu moet de klant twee euro worden betaald.   

 

De productie van de accu schijnt nog steeds de bottle neck te zijn qua kosten. Ook kunnen er nog geen grote aantallen van worden geproduceerd en daarom zou het bij de start van het project in Berlijn in eerste instantie om honderdvijftig Smarts gaan. In totaal heeft men het cumulatief over duizend auto’s in de metropolen van Europa. Later kunnen de Smarts ook in de VS op de markt komen.